Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Kapadokya Kuluçka Merkezi’ne Ahiler Kalkınma Ajansı’ndan Destek

03 Ekim 2017 3014
Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Kapadokya Kuluçka Merkezi’ne Ahiler Kalkınma Ajansı’ndan Destek

’Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Kapadokya Kuluçka Merkezi’nin  “Teknoloji Tabanlı Girişimcilik için Kapasite Geliştirme Projesi’’; Ahiler Kalkınma Ajansı’nın, 2017 Yılı Teknik Destek Programı’ndan yararlanmaya hak kazandı. 

Üniversitemiz Rektör Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Metin Duyar tarafından yönetilen proje, Rektörlük makamında gerçekleştirilen törenle imzalandı. Teknoloji tabanlı girişimcilik önemini vurgulayan Rektörümüz Prof. Dr. Mazhar Bağlı, bölgedeki yerel aktörlerin bölgesel kalkınma açısından önem arz eden ancak kurumsal kapasite eksikliği nedeniyle hazırlık ve uygulama aşamalarında sıkıntı ile karşılaşılan çalışmalarının desteklenmesinin gerektiğini belirterek imzalanan anlaşmalardan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Programın Amacı

Bölgedeki yerel aktörlerin bölgesel kalkınma açısından önem arz eden ancak kurumsal kapasite eksikliği nedeniyle hazırlık ve uygulama aşamalarında sıkıntı ile karşılaşılan çalışmalarına destek sağlamaktır. Destek ile ayrıca; 

  •  Yerel yönetimlerin başta planlama çalışmaları ile bölge plan ve programlarını uygulayıcı veya yerel kalkınma kapasitelerini artırıcı faaliyetlerinin desteklenmesi, 
  •  Diğer kamu kurum ve kuruluşlarının ve bölgedeki sivil toplum kuruluşlarının yerel ve bölgesel kalkınmaya katkıda bulunabilecek çalışmalarına destek sağlanması hedeflenmektedir.