Rektörümüz Bağlı Uluslararası Öğrenciler ile Bir Araya Geldi

06 Ekim 2017 2953
Rektörümüz Bağlı Uluslararası Öğrenciler ile Bir Araya Geldi

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı, uluslararası öğrencilerin tanışma ve kaynaşmaları amacıyla düzenlenen gecede bir araya geldi.

Nevşehir Ulusal Öğrenci Derneği (NUDER) tarafından üniversitemiz Tafana Aşçılık ve İkram Hizmetleri Uygulama Tesisinde düzenlenen dönem başı tanışma ve kaynaşma gecesine; Rektörümüz Prof. Dr. Mazhar Bağlı, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ertan Özensel, Nevşehir İl Göç İdaresi Müdürü Ömer Taşçı, Nevşehir Ulusal Öğrenci Derneği (NUDER) Başkanı Faruk Kahraman ve yönetim kurulu üyeleri, davetliler ve üniversitemizde eğitim-öğretim gören uluslararası öğrenciler katıldı.

NUDER Başkanı Kahraman’ın derneğin amacı ve çalışmaları hakkında bilgi verdiği gecede konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Mazhar Bağlı, uluslararasılaşma yolunda hızla büyüyen Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi olarak uluslararası öğrencileri çok önemsediklerini ifade etti.

Rektörümüz Bağlı “Öncelikle burada bulunan dünyanın dört bir tarafından ülkemize ve üniversitemize eğitim-öğretim görmeye gelen değerli öğrenci arkadaşlar ile bütün konuklarımızı saygıyla, sevgiyle selamlıyorum.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi olarak uluslararasılaşma yolunda bir çok yabancı üniversiteler ile başta öğrenci ve akademisyen değişim programları olmak üzere ikili işbirliği protokollerimiz bulunuyor. Böylelikle  bizim üniversitemizde eğitim-öğretim gören öğrencilerimiz yurt dışında eğitim-öğretim görebildiği gibi akademisyenlerimiz de akademik çalışmalarını yurt dışında rahatlıkla yapabiliyorlar. Ayrıca, yurt dışında bulunan üniversiteden öğrenci ve akademisyenler de aynı şekilde üniversitemize gelebiliyor.

Bugün üniversitemizde Afganistan, Almanya, Avusturya, Azerbaycan, Avusturya, Çin, Fransa, Güney Kore, Hollanda, Irak, İran, Kazakistan, Kırgızistan, Kosova, Libya, Moğolistan, Moldova, Özbekistan, Rusya Federasyonu, Somali, Suriye, Türkmenistan ve Ukrayna’dan toplamda 326 uluslararası öğrencimiz var. Biz dünyanın dört bir tarafımızdan ülkemize ve üniversitemize gelen, eğitim-öğretim gören bu öğrencilerimizi çok önemsiyoruz. Şahsım ve hocalarımız onların en iyi şekilde eğitim almalarına büyük gayretler gösterirken, taleplerinin çözümüne yönelikte çalışmalar yaptık yapmaya da devem ediyoruz.

Bu vesileyle bu geceyi düzenleyen Dernek başkanına ve yönetimine, siz değerli konuklara bir kez daha teşekkür ediyorum” diye konuştu.