Rektörümüzün ‘Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’ Mesajı

18 May 2018 2868
Rektörümüzün ‘Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’ Mesajı

19 Mayıs, işgalci bir zihniyetle uzaklardan gelip Büyük Milletimizi tarih sahnesinden silmeye kalkışanların hezimete uğramalarının başlangıç günüdür.

19 Mayıs, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Arkadaşları önderliğinde Milletimizin;  İstiklali, İstikbali ve Hürriyeti için kenetlenerek ortaya koyduğu mücadelenin ardından boyunduruk altına alınamayacağının en müspet sembolüdür. İnsan Onuruna yaraşan yüce kavramlarla ortaya konulan bu mücadele ruhunun tek bir vücutta somutlaşarak vatan uğruna feda olmaya hazır olanların destanıdır.

Vatanımıza ve Milletimize yönelik tehditlerin daima var olacağı bilinci ile; 19 Mayıs’ın İstiklal, İstikbal ve Hürriyetimizin  teminatı olan gençlere armağan edilmesi de;  bu yüksek bilincin gelecek nesillere gençliğin güç ve enerjisiyle aktarılmasıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere Milletimizin İstiklali, İstikbali ve Hürriyeti uğruna mücadele eden tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, yarınımızı emanet ettiğimiz bütün gençlerimizin Atatürk'ü Anma,  Gençlik ve Spor Bayramını en iyi dileklerimle kutluyorum.  

                                                                                     Prof. Dr. Mazhar Bağlı         
                                                                                                  Rektör