Rektör Bağlı, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan ile Görüştü

31 Ocak 2019 3805
Rektör Bağlı, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan ile Görüştü

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan’ı ziyaret etti.

Rektör Prof. Dr. Mazhar Bağlı beraberinde Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ertan Özensel ve Rektör Danışmanı Öğr. Gör. Abdulkadir Binici ile birlikte Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan’ı makamında ziyaret etti.

NEVÜ Alevi ve Bektaşi Kültürünün Merkezi Olacak

Rektör Bağlı ziyaretlerinde Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan’a NEVÜ’nün Hünkâr Hacı Bektaş Velî’nin mirası olan Alevilik – Bektaşilik kültürünün yaşatılması ve korunarak gelecek nesillere aktarılmasını sağlamaya yönelik yürüttüğü çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Alanında tek olarak faaliyet gösteren NEVÜ Hacı Bektaş Veli Araştırma ve Uygulama Enstitüsü tarafından ülkemizin en önemli kültür miraslarından olan Türkiye Alevilik -  Bektaşilik kültürünün bilimsel alanda yoğun bir şekilde araştırıldığını belirten Bağlı, NEVÜ olarak Alevi ve Bektaşi kültürüne ait değerleri bir araya getirerek öncü bir merkez olmayı hedeflediklerini söyledi.

Kütüphanemizin İhtisas Kütüphanesi Olması Hedefleniyor

Bu bağlamda Rektör Bağlı, NEVÜ kütüphanesinin kültürel çalışma ve araştırmalar için konu eserleri ve donanımı ile alanında lider olmasını hedeflediklerini ve kapsamda kütüphanenin bir “İhtisas Kütüphanesi” olması alanında da çalışmalar yaptıklarını kaydetti.

Bağlı: Bölge Turizmine Büyük Önem Veriyoruz

Bağlı ayrıca dünyanın ve Türkiye’nin doğal ve kültürel zenginlikleriyle alternatif turizm merkezi konumunda olan Kapadokya’da bölge turizmine yönelik yürütülen önemli çalışmalar hakkında da Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan’a bilgiler verdi. Özellikle bu kapsamda NEVÜ bünyesinde Türkiye’nin ilk Turizm Araştırmaları Enstitüsü’nü açtıklarını belirten Bağlı, halen yürütülen antropolojik kazılara ek olarak arkeolojik kazı çalışmalarına da başlamak istediklerini sözlerine ekledi. Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan’da özellikle Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi bünyesinde bir arkeolojik kazı yürütülmesini kendilerinin de arzu ettiklerini ve bu konuda destek olacaklarını ifade etti.

Bakanlık bürokratlarının da hazır bulunduğu ziyarette konuşan Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan ise, NEVÜ tarafından gerek Alevilik – Bektaşilik üzerine gerekse bölge ve ülke turizme yönelik yürütülen çalışmaların oldukça değerli ve memnuniyet verici olduğunu belirterek, Bakanlık olarak kendilerine her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi.