Rektör Bağlı Belçika’da “Yemen’e Hemen Yardım” Kampanyasına Katıldı

12 Şubat 2019 3137
Rektör Bağlı Belçika’da “Yemen’e Hemen Yardım” Kampanyasına Katıldı

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı, Belçika’da Uluslararası Demokratlar Birliği (UID) üyesi kadınların başlattığı “Yemen’e Hemen Yardım” kampanyasına katıldı.

Belçika’daki Uluslararası Demokratlar Birliği (UID) ve Türk Kızılay’ı tarafından “Yemen’e hemen yardım” kampanyası düzenlendi. Programa; Türkiye’nin Brüksel Büyükelçisi Zeki Levent Gümrükçü, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı, UID Genel Başkanı Bülent Bilgi, UID Belçika Başkanı Basir Hamarat, AK Parti Brüksel Temsilcisi Ruhi Açıkgöz, UID Kadın Kolları Başkanı Ayşe Aşut, UID Belçika Kadın Kolları Başkanı Zeynep Eryiğit ve davetliler katıldı.

Yemen’e yardım kampanyası kapsamında düzenlenen programda konuşan ve dünyanın dört bir tarafında yaşanan zulüm ve dramlara dikkat çeken NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı, bütün bu insanların tek umudunun Türkiye olduğuna vurgu yaptı. Bağlı, “Günümüz dünyasında özellikle Müslüman ülkelerde savaşın ve beraberinde getirdiği iç çatışmalarla büyük insanlık dramları yaşanıyor. Buralarda hayatta kalma mücadelesi veren bütün bu insanların tek umudu da bizleriz. Türkiye olarak geçmişten günümüze kadar yaşanan hiçbir insanlık dramına kayıtsız kalmadığımız gibi bugün de Yemen’de yaşanan bu drama kayıtsız kalmadık. Yemen’i çoğumuz bilmeyiz ve tanımayız. Ama biliyoruz ki, Yemen’in umudu bizleriz. Bugün burada yine Yemen’e yardım eli uzatmak ve oradaki insanların beklentilerine bir nebzede olsa katkıda bulunmak için bir araya geldik. Bu güzel kampanyayı düzenleyen ve destek veren herkese bir kez daha teşekkür ediyorum” diye konuştu.