Rektör Prof. Dr. Mazhar Bağlı’nın '24 Kasım Öğretmenler Günü' Mesajı

22 Kasım 2019 3159
Rektör Prof. Dr. Mazhar Bağlı’nın '24 Kasım Öğretmenler Günü' Mesajı

Eğitim-öğretim; Bireyin doğuştan gelen yeteneklerinin eğitilerek geliştirilmesi ve bu sayede eğitimli/gelişmiş bireylerden oluşan güçlü bir toplum kurma amacına yönelik dinamik bir süreçtir. Öyle ki bu süreç artık; ‘hayat boyu öğrenme’ kavramını da içinde barındırmaktadır. 

Milletlerin ve medeniyetlerin birbirleri ile kıyasıya bir yarış içerisinde olduğu günümüzde; toplumumuz için kuşkusuz en önemli vazife eğitim-öğretimin baş aktörleri olan öğretmenlerindir. Öğretmenlik aynı zamanda; Aristo’dan İbn-i Rüşt’e, Montessori’den Atatürk’e tarihe yön verebilen büyük bir toplumsal önderliktir. Yarınlarımızı emanet edeceğimiz çocuklarımızı geleceğe hazırlayan öğretmenlerimiz; ‘Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum’ vecizesini zikreden tarihsel şahsiyetlerimizin mensubu olduğu medeniyetimizin taşıyıcılarıdır.

Bu düşüncelerle; Yurtta ve dünya çapında görev yapan tüm öğretim elemanlarımızın ve öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü en içten dileklerimle kutluyor; görevleri başında vatan için canlarını feda eden şehit ve gazi öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.