NEVÜ Yabancı Diller Yüksekokulu TOEFL Sınav Merkezi Açıldı

10 Aralık 2019 2996
NEVÜ Yabancı Diller Yüksekokulu TOEFL Sınav Merkezi Açıldı

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Yabancı Diller Yüksekokulu bünyesinde kurulan “TOEFL Sınav Merkezi”nin açılışı yapıldı.

NEVÜ Yabancı Diller Yüksekokulu içerisinde oluşturulan “TOEFL Sınav Merkezi”nin açılışına; Rektör Prof. Dr. Mazhar Bağlı, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Erdoğan Çiçek ve Prof. Dr. Fatma Karipcin, Genel Sekreter Nihat Çavuşoğlu, Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Bengü Aksu Ataç, Yabancı Diller Yüksekokulu  Müdür Yardımcıları Öğr. Gör. Merve Bulut Yücelen ve Öğr. Gör. Barış Eriçok, TOEFL Sınav Merkezi Koordinatörü Öğr. Gör. Serkan Coşkun, Yabancı Diller Yüksekokulu akademik ve idari personeli katıldı.

Katılımcılar ile sınav merkezinin açılışını gerçekleştiren Rektör Prof. Dr. Mazhar Bağlı, 10 binden fazla kolej, üniversite ve kurum tarafından kabul edilen TOEFL sınavının NEVÜ’de gerçekleştiriliyor olmasının Nevşehir başta olmak üzere ülke için önemli bir kazanım olduğunu belirtti.  Rektör Bağlı ayrıca sınav merkezinin üniversiteye kazandırılmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Rektör Bağlı ve katılımcılar daha sonra sınav merkezini gezerek incelemelerde bulunurlarken, Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Bengü Aksu Ataç ve TOEFL Sınav Merkezi Koordinatörü Öğr. Gör. Serkan Coşkun kendilerine sınav merkezi ve burada yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi. 

TOEFL IBT® sınavını yürütmek üzere ETS (Educational Testing Services) firması tarafından Ağustos 2019 itibari ile sınav merkezi (ETS Authorised Test Center) olarak kabul edilen Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu, böylelikle 150'den fazla ülkede ve 10 binden fazla üniversite ile kuruluşta kabul gören TOEFL IBT® sınav merkezi konumuna geldi.