NEVÜ 8. Geleneksel Mangalda Hamsi Şöleni Düzenlendi

10 Aralık 2019 3066
NEVÜ 8. Geleneksel Mangalda Hamsi Şöleni Düzenlendi

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) tarafından öğrencilere moral ve motivasyon sağlamak amacıyla geleneksel olarak düzenlenen “Mangalda Hamsi Şöleni”nin sekizincisi düzenlendi.  

Bu sene Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörlüğü ve Nevşehir Belediyesi İşbirliğinde,  NEVÜ Sağlık Kültür ve Daire Başkanlığı, Tarih ve Kültür Topluluğu, Balıkçılık Kulübü, Gençlik Platformu Kulübü ve İzci Kulübünün desteğiyle halka açık olarak düzenlenen etkinliğe; NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı, Nevşehir Belediyesi Başkan Yardımcıları Ersan Erkut ve Bektaş Demir Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Erdoğan Çiçek ve Prof. Dr. Fatma Karipcin, Genel Sekreter Nihat Çavuşoğlu, üniversitenin akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı. 

1 Ton Karadeniz Hamsisi Horon Eşliğinde Tüketildi

Dönem sonu sınavlarına hazırlanan NEVÜ öğrencilerine moral vle motivasyon olması amacıyla bu sene halka da açık olarak düzenlenen şölen öncesi Nevşehir Belediyesi sponsorluğunda Karadeniz Hopa’dan getirilen 1 ton hamsi, NEVÜ Tarih ve Kültür Topluluğu Akademik Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin Saraç eşliğinde tek tek temizlendi.

Şölen saatinde mangalla pişirilen hamsiler daha sonra NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı, Nevşehir Belediyesi Başkan Yardımcıları Ersan Erkut ve Bektaş Demir, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Erdoğan Çiçek ve Prof. Dr. Fatma Karipcin, Genel Sekreter Nihat Çavuşoğlu tarafından öğrencilere ve katılımcılara ikram edildi.

Mangalda pişirilen hamsilerden doyasıya yiyerek yakılan ateşlerin başında doyasıya eğlenen öğrenciler ve katılımcılar ayrıca, Karadeniz yöresine ait çalınan müzik eşliğinde halay çekip horon teptiler.