NEVÜ ÜSET MYO’dan “İstanbul Culinary Cup 2020” Başarısı

09 Mart 2020 3028
NEVÜ ÜSET MYO’dan “İstanbul Culinary Cup 2020” Başarısı

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Ürgüp Sebahat ve Erol Toksöz Meslek Yüksekokulu (ÜSET MYO)  Aşçılık Programı öğrencileri, 29 Şubat- 1 Mart 2020 tarihlerinde düzenlenen Türkiye’nin en prestijli şeflerinin jüri üyesi olduğu “İstanbul Culinary Cup 2020” yarışmasında toplamda 8 madalya kazanarak, önemli bir başarı elde etti.  

İstanbul Kongre Merkezi’nde bu yıl dokuzuncusu düzenlenen Uluslararası “İstanbul Culinary Cup 2020” yarışmasına, 50 üniversiteden 1000 yarışmacı katılım gösterdi. Yarışmaya, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesini temsilen, Ürgüp Kaymakamlığı ve NEVÜ Genel Sekreterliği’nin katkılarıyla Öğr. Gör. Osman Özer koordinatörlüğünde ÜSET MYO Aşçılık programı öğrencilerinden Cemre Manaz, Beyza Çiftçi, Hatice Asel Bodur, Sima Özdemir, İsmail Has ve İsmail Duran katıldı.  

Birbirinden zorlu dokuz kategoriden oluşan yarışma sonunda; ÜSET MYO Aşçılık programı öğrencileri Hatice Asel Bodur 2 altın, Beyza Çiftçi 1 altın ve 1 merit, Cemre Manaz 1 gümüş, İsmail Duran 1 gümüş, Sima Özdemir 1 bronz ve İsmail Has 1 bronz madalya elde etti.