NEVÜ’de Koronavirüsle Mücadele Kapsamında Yüz Siperliği Üretimi

03 Nisan 2020 3158
NEVÜ’de Koronavirüsle Mücadele Kapsamında Yüz Siperliği Üretimi

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) tarafından Kapadokya Teknopark'ta sağlık çalışanlarının yeni tip koronavirüsten (Kovid-19) korunmalarını sağlamak için yüz siperliği üretimine başlandı. 

NEVÜ bünyesindeki Kapadokya Teknopark’ta oluşturulan birimde, 3D yazıcı desteğiyle ilk etapta günde 6 adet yüz siperliği üretiliyor. Kapadokya Teknopark görevlilerinden Dr. Merve Türk, yaptığı açıklamada, ilk partideki 6 ürünün üretiminin tamamlanması için çalışmalara başladıklarını belirtti. 

Üretilecek yüz siperliklerinin, salgınla mücadele eden hastanelerde görevli doktor ve yardımcı sağlık personellerine bağışlanacağını aktaran Türk, "Sağlık sektöründe ihtiyaç duyulan malzeme, materyal, araç gereç ve kişisel korunma ekipmanlarını üretebiliriz. Doktorlarımızın istekleri doğrultusunda bu ürünleri ücretsiz olarak teslim edeceğiz. Yüz siperliğini şu an ilk etapta sağlık çalışanları kullanıyor fakat bazı market görevlilerinin de kullanmaya başladığını öğrendik." dedi. 

Teknopark görevlilerinden Ekrem Çiftçi de üretimin, üniversitenin kendi imkanlarıyla başlatıldığını, ileriki süreçte bunu artırmayı hedeflediklerini dile getirdi. Yüz siperliğinin üretim aşamasını da detaylarıyla anlatan Çiftçi, "Tamamen gönüllülük esasına göre bir çalışma yürütüyoruz. Hiçbir şekilde kimseden bir ücret talep etmiyoruz. Günde 6 adet üretebiliyoruz ancak rektörümüz Prof. Dr. Mazhar Bağlı’nın talimatıyla 2 adet daha 3 boyutlu yazıcı tedarik ederek üretimi artıracağız” diye konuştu.