NEVÜ Öğrencilerine Yönelik "Pandemide Psikolojik Sağlık" Konulu e-Seminer Düzenlendi

02 Haziran 2020 2041
NEVÜ Öğrencilerine Yönelik "Pandemide Psikolojik Sağlık" Konulu e-Seminer Düzenlendi

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (NUZEM) koordinatörlüğünde Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı (SKS) tarafından NEVÜ Psikoloji Bölümü öğretim üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Nilgün Türkileri'nin konuşmacı olarak katıldığı "Pandemide Psikolojik Sağlık" konulu seminer düzenlendi.

Pandemi sebebiyle NUZEM uzaktan eğitim sistemleri üzerinden SKS Daire Başkanı Ümit Eğribaş ve çok sayıda öğrencinin katılımlarıyla gerçekleştirilen seminerde konuşan Dr. Öğr. Üyesi Nilgün Türkileri,  korku ve kaygı gibi duyguların tehdit algısının geleceğe yönelik önlemler almamızı sağladığından dolayı organizmanın hayatta kalması için önemli olduğunu, bu nedenle pandemi sürecinde yaşanılan korku duygularının normal ve sağlıklı bir durum olduğunu ancak yoğun kaygı hissiyatının bizleri duyarsızlaşmaya ya da rehavete kapılmaya itebileceğini belirtti.

Küresel olarak yaşanan salgın felaketinin, bu korku duygusunu tetiklediğini ve stres düzeyini arttırabileceğini belirten Türkileri, bu süreçte yeni düzene adapte olabilmek için stresle sağlıklı biçimde baş etme yollarından bahsetti.

Seminer, Türkileri’nin sunumlarının ardından öğrencilerin sorularını yanıtlamasıyla sona erdi.