Rektör Aktekin, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nda Değerlendirme Toplantısında

18 Haziran 2020 2081
Rektör Aktekin, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nda Değerlendirme Toplantısında

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan’la toplantıda bir araya geldi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nda Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya; Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Hacıbektaş Belediye Başkanı Arif Yoldaş Altıok, Nevşehir İl Kültür ve Turizm Müdürü Cengiz Ekici, Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Yüzer, NEVÜ Hacı Bektaş Veli Araştırma ve Uygulama Enstitüsü Müdürü Dr. Öğr. Üyesi İlgar Baharlu ve bakanlık bürokratları katıldı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın destekleriyle Nevşehir’de gerçekleştirilmesi planlanan ulusal ve uluslararası düzeydeki kültürel etkinliklerin görüşüldüğü toplantıda,  özellikle  her sene düzenlenen Hünkar Hacı Bektaş-ı Veli Anma Kültür ve Sanat Etkinliklerinin daha kapsamlı yapılmasına yönelik istişarelerde bulunuldu.

Toplantıda konuşan Rektör Aktekin, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) olarak aynı anda birden çok etkinliğe ev sahipliği yapacak alt yapıya sahip bir üniversite olarak, Nevşehir’de Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın destekleri, kamu kurum ve kuruluşlarıyla işbirliği halinde her türlü ulusal ve uluslararası düzeyde etkinliğe katkıda bulunmaya hazır olduklarını belirtti.