Rektör Aktekin, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını Kutladı

24 Temmuz 2020 1580
Rektör Aktekin, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını Kutladı

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, bir mesaj yayınlayarak 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını kutladı. 

Demokrasilerde basının kamu görevi gerçekleştirdiğinin altını çizen Rektör Prof. Dr. Aktekin mesajında şu ifadelere yer verdi.

“Şeffaflık rejimi olarak da ifade edilen demokrasilerde Basın;  toplumda ve kamu yönetiminde meydan gelen olayları toplum ile paylaşan ve kamu görevi gerçekleştiren önemli bir meslektir.  

Basın mesleğinin; 'doğru bilgi verme, kişi hak ve hürriyetlerine saygı, tarafsız yayın yapma' gibi Basın Etik İlkeleri zaviyesinden icra edilmesi ise toplumsal etkileri bakımından son derece önemlidir.

Tüm çağdaş ve demokratik ülkelerin anayasal güvence altına aldığı Basın özgürlüğü ile aslında tüm insanlık, “bilgi edinme, düşünce, ifade ve kanaat özgürlüğü” gibi evrensel insan hak ve özgürlüklerini kullanmaktadır.

Ayrıca, Basının da önemli katkıları ile kamusal alanda oluşan ‘doğru bilgi’ birikimleri sayesinde bireyler ve toplumların  ‘doğru yönde’ gelişimi mümkün olabilmektedir.

Bu düşüncelerle, “Basından Sansürün Kaldırılışının” yıl dönümü olan 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını kutlar,  görevlerini büyük bir fedakarlık ile icra eden tüm basın mensuplarına sağlık, selamet ve başarılar dilerim.”