NEVÜ ve İŞKUR’dan “İŞKUR Kampüs Hizmetleri” İşbirliği Protokolü

21 Eylül 2020 2065
NEVÜ ve İŞKUR’dan “İŞKUR Kampüs Hizmetleri” İşbirliği Protokolü

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) ile Nevşehir Çalışma ve İşkurumu İŞKUR İl Müdürlüğü arasında üniversite öğrencilerine yönelik “İŞKUR Kampüs Hizmetleri”  işbirliği protokolü imzalandı.

NEVÜ Rektörlük Makamında gerçekleştirilen imza törenine Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin, İŞKUR İl Müdürü Şinasi İnanıcı, NEVÜ Genel Sekreteri Nihat Çavuşoğlu, NEVÜ Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezi (NÜKMER) Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Emine Zehra Turan, İŞKUR İş ve Meslek Danışmanı Emin Solak ve İŞKUR Staj Sorumlusu Neslihan Elaçmaz katıldı.

Rektör Aktekin ve İŞKUR İl Müdürü İnanıcı'nın birlikte imzaladığı protokol ile Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi NÜKMER  ile Nevşehir Çalışma ve İşkurumu İl Müdürlüğü ve İş Kulübü üniversitede iş/staj arayan öğrencilerin yanında olacak. Bu kapsamında üniversite son sınıf öğrencilerine NÜKMER ve İş Kulübü tarafından özgeçmiş hazırlama mülakat teknikleri beden dili eğitimleri iş arama ağı oluşturma imaj yönetimi gibi benzeri sertifika program eğitimleri verilerek kendilerinin mezun olduktan sonra ki kariyer planlamalarına destek olunacak. Ayrıca Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi tarafından yürütülen yetenek kapısı programında yer alan, Nevşehir ilinde yapılacak olan stajlar birlikte değerlendirilecek.

NEVÜ bünyesinde oluşturulacak İŞKUR Kampüslerde, İŞKUR’da görevli İş ve Meslek Danışmanları aracılığıyla öğrencilere işgücü piyasası, kurum faaliyetleri, iş arama becerileri, işverenle mülakat/görüşme teknikleri, özgeçmiş hazırlama gibi konularda bilgilendirme faaliyetlerinde bulunulacak. Ayrıca imzalanan protokol çerçevesinde öğrencilerin mesleki deneyimlerinin artırılmasına, teorik bilgilerinin uygulama yapılarak geliştirilmesine yardımcı olmayı amaçlayan işbaşı eğitim programı gibi aktif işgücü hizmetlerinden yararlanabilmelerine imkan sağlanacak.