NEVÜ MYO İstişare Toplantılarının Sekizincisi Meslek Yüksekokulu Ev Sahipliğinde Çevrimiçi (Online) Olarak Gerçekleştirildi

09 Ekim 2020 1724
NEVÜ MYO İstişare Toplantılarının Sekizincisi Meslek Yüksekokulu Ev Sahipliğinde Çevrimiçi (Online) Olarak Gerçekleştirildi

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Meslek Yüksekokulu (MYO) Müdürleriyle başlattığı istişare toplantılarının sekizincisi çevrimiçi (Online) olarak NEVÜ Meslek Yüksekokulu ev sahipliğinde yapıldı.

Teknik alt yapısı; Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (NEVÜ NUZEM) tarafından sağlanan çevrimiçi (Online) istişare toplantısına NEVÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Hilmi Çolakoğlu, Nevşehir MYO,  Sağlık Hizmetleri MYO, Acıgöl Teknik Bilimler MYO, Avanos MYO, Gülşehir MYO, Hacıbektaş MYO, Ürgüp Sebahat ve Erol Toksöz MYO, Kozaklı MYO, Derinkuyu Emineana ve Yaşar Ertaş Tarım ve Hayvancılık MYO Müdürleriyle birlikte Araştırma Merkezi Müdürleri, Daire Başkanları ve davetli konuşmacı olarak ise;  ODTÜ Mühendislik Fakültesi, Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Erol Şahin katıldı.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Hilmi Çolakoğlu’nun açılış konuşmasının ardından değerlendirmelerde bulunduğu ve koordinatörlüğünü Hacıbektaş MYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Serdar Çiçek’in yürüttüğü toplantının ilk konuşmacısı NEVÜ Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Neşe Acar oldu. Acar, Meslek Yüksekokulunun bölüm ve programları, insan kaynakları, fiziki imkânları, öğrencilere sağlanan imkânlar, MYO bünyesinde ders programı hazırlama ve sınav sistemi yazılımları, gerçekleştirilen etkinlikler, dış paydaş davetleri, mezuniyet sergileri, iş sağlığı ve güvenliği sertifika imkânları hakkında ayrıntılı bilgi verdi.

Toplantıya davetli konuşmacı olarak katılan ODTÜ Mühendislik Fakültesi, Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Erol Şahin ise, KOVAN Araştırma Laboratuvarı ve Robotik Araştırma Merkezi (ROMER) hakkında bilgilendirme sunumunda bulundu. Şahin sunumunda robotların mevcut ve gelecekteki konumu, ROMER’in kurulum aşamaları ve planlaması, proje ekibi ve proje kapsamındaki araştırma laboratuvarları, atölye ve arenalar, ODTÜ bünyesinde açılması planlanan robotik alanı ile ilgili yüksek lisans programları ve robot sistemlerinin ayrıntıları hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

Toplantı, değerlendirme konuşmaları ile sona erdi.