NEVÜ Öğretim Üyesi Korkmaz’dan “Karabağ Dün ve Bugün” Konulu Konferans

12 Kasım 2020 1542
NEVÜ Öğretim Üyesi Korkmaz’dan “Karabağ Dün ve Bugün” Konulu Konferans

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) öğretim üyesi Doç. Dr. Telli Korkmaz çevrimiçi (Online) olarak “Karabağ Dün ve Bugün” konulu konferans verecek.

Konu ile ilgili akademik ve bilimsel birçok çalışmaya imza atan Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Telli Korkmaz, hazırladığı “Karabağ Dün ve Bugün” adlı konferansıyla Karabağ tarihine değinecek, bölgenin tartışmalı hale gelme sürecini detaylı bir şekilde açıklayacak.

Kendisi Karabağlı olan ve bugün ailesinin de bulunduğu Terter, Ağdere, Ağdam, Şuşa ve Hankendin’de yaşananlarla ilgili bilgi vererek bölgenin yarını hususunda tezler, düşünceler üzerinde duracak olan Doç. Dr. Telli Korkmaz ayrıca, Azerbaycan’ın Ermeniler tarafından 30 yıla yakındır işgal altında tutulan Karabağ’ı azad etme mücadelesinde Türkiye Cumhuriyeti olarak milletimizle, devletimizle ve medyamızla kardeş Azerbaycan’ın yanında olduğumuz bu uluslararası meselede gelinen son noktayı ayrıntılı şekilde anlatacak.

Doç. Dr. Telli Korkmaz, teknik alt yapısı Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (NEVÜ NUZEM) tarafından sağlanacak olan konferansını 13 Kasım 2020 Cuma günü 20:00’da çevrimiçi (Online) olarak verecek.

Konferansa katılmak için: https://nevsehir.perculus.com/enroll/8d6c99bc-316e-4dcd-ab03-614879b8be68