NEVÜ MYO İstişare Toplantılarının On İkincisi Çevrimiçi (Online) Olarak Gerçekleştirildi

13 Kasım 2020 1670
NEVÜ MYO İstişare Toplantılarının On İkincisi Çevrimiçi (Online) Olarak Gerçekleştirildi

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Meslek Yüksekokulu (MYO) Müdürleriyle başlattığı istişare toplantılarının on ikincisi Acıgöl Teknik Bilimler MYO Müdürü Doç. Dr. Serap Çoban tarafından hazırlanan toplantı programı ve Hacıbektaş MYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Serdar Çiçek’in moderatör ve raportörlüğü ile çevrimiçi (online) olarak yapıldı. 

Teknik alt yapısı Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (NEVÜ NUZEM) tarafından sağlanan çevrimiçi (Online) istişare toplantısına; Avanos MYO, Acıgöl Teknik Bilimler MYO, Gülşehir MYO, Hacıbektaş MYO, Sağlık Hizmetleri MYO, Nevşehir MYO, Ürgüp Sebahat ve Erol Toksöz MYO, Kozaklı MYO, Derinkuyu Emineana ve Yaşar Ertaş Tarım ve Hayvancılık MYO Müdürleri, NEVÜ Araştırma Merkezi Müdürleri, Daire başkanları, MYO Akademisyenleri ile birlikte davetli konuşmacı olarak Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Nevşehir İl Koordinatörü Emrah Şenoğlu katıldı.

Toplantı açılışında Derinkuyu Emineana ve Yaşar Ertaş Tarım ve Hayvancılık MYO Müdür Dr. Öğr. Üyesi Aysel Kekillioğlu, TKDK proje destekleri, sunacakları eğitim ve kurum ile yapılabilecek iş birliklerinin öneminden bahsetti.

Toplantıya davetli konuşmacı olarak katılan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı destekleme Kurumu (TKDK) Nevşehir İl Koordinatörü Emrah Şenoğlu, TKDK’nın kuruluş aşamaları ve genel olarak kurumun tanıtımı ve görevlerinden bahsetti. Ardından, kurumun desteklediği proje alanları, projeler için uygunluk kriterleri, projelerde desteklenen ve desteklenmeyen harcama kalemleri, desteklenen ana ve alt sektör grupları ile alanlara göre hibe destek oranları, proje hibe desteklerinde pozitif ayrımcılık yapılan gruplar ile proje başvuruları için gerekli iş adımları hakkında bilgi verdi.  Şenoğlu, Nevşehir TKDK’nın bugüne kadar 430 projeye toplam 142 milyon TL hibe desteği sunduğunu ve gerekli değerlendirme puanı şartı sağlayan tüm projelere hibe desteklerini sürdürdüklerini söyledi.

NEVÜ ile TKDK arasında yapılan iş birliği protokolü çerçevesinde güz ve bahar dönemlerinde öğrenci ve akademisyenlere NEVÜ bünyesinde iki ayrı proje eğitimi verileceğine de değinen Şenoğlu ayrıca, bu eğitimler ile özellikle yeni mezun olacak genç öğrencilerin kendi işlerini kurmaları bakımından TKDK’den alacakları hibe desteklerinin çok faydalı olacağını belirtti.  Şenoğlu istek olması halinde ise, şu an için de TKDK bünyesi içinde isteyen akademisyenlere proje hazırlama eğitimi verebileceklerini iletti.

Toplantı, soru cevap ve değerlendirme konuşmaları ile sona erdi.