NÜKMER İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısına Katıldı

11 Ocak 2021 1234
NÜKMER İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısına Katıldı

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Kariyer Planlama, Uygulama ve Araştırma Merkezi (NÜKMER), İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu (İİMEK) Toplantısına katıldı.

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Yürütme Kurulu ( İİMEK) her ay düzenli olarak gerçekleştirdiği toplantıyı bu ay İş Kur'da gerçekleştirdi. Toplantıya kurulda üye olan Nevşehir İl Milli Eğitim Şube Müdürü Hanifi Şahin, Ahiler Kalkınma Ajansı Nevşehir Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Hatice Arslan, Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası  Proje Uzmanı Safiye Erdem, Nevşehir Çalışma ve İş Kurumu Şube Müdürü İhsan Karabulut ve NEVÜ Kariyer Planlama, Uygulama ve Araştırma Merkezi (NÜKMER) Müdürü  Doç. Dr. Emine Zehra Turan katıldı.  

Öğrencilere yönelik projeler, iş imkanları ve eğitimler hakkında bilgi alışverişinin bulunulduğu toplantıda, Acıgöl ilçesinde yer alan 15 Temmuz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde Mobilya ve İç Mekan Tasarımı ile Elektrik ve Elektronik Teknolojisi alanlarının açılması taleplerinin Nevşehir Valiliğine sunulmak üzere 2021 Ocak ayı İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu gündemine alınmasına karar verildi.  

2021 yılına yönelik istihdam ve mesleki eğitim politikalarının oluşturulması için, istihdamı koruyucu, geliştirici ve işsizliği önleyici tedbirler ile uygulanacak aktif işgücü programlarının belirlenmesine, istihdam etkinliklerinin ve mesleki eğitim uygulamalarının izlenmesine ve değerlendirilmesine yönelik çalışmaların gözden geçirildiği toplantı iyi dileklerle sona erdi.