NEVÜ’de Yılın İkinci Senato ve Yönetim Kurulu Toplantısı Çevrimiçi Olarak Yapıldı

14 Ocak 2021 1451
NEVÜ’de Yılın İkinci Senato ve Yönetim Kurulu Toplantısı Çevrimiçi Olarak Yapıldı

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ)'de 2021 yılının ikinci Senato ile Yönetim Kurulu Toplantısı 13.01.2021 tarihinde çevrimiçi olarak yapıldı.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi üst yönetim organı olan Senato ve Yönetim Kurulu Toplantısı Covid-19 ile mücadele tedbirleri kapsamında, Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin’in başkanlığında Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mustafa Hilmi Çolakoğlu ve Prof. Dr. Fatma Karipcin, Genel Sekreter Nihat Çavuşoğlu, fakülte dekanları, yüksekokul ve meslek yüksekokullarının müdürleri ile diğer senato üyelerinin katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Toplantıda gündemdeki konuların ve 2021 yılında üniversite tarafından gerçekleştirilecek olan faaliyetlerin yanı sıra, üniversite öğrencilerinin isteğe bağlı yabancı dil eğitiminden yararlanabilmesi, yabancı dil hazırlık sınıfının arttırılmasıyla birlikte Türkçe ve Yabancı Dil Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetmeliğinde değişik yapılmasına dair Mevzuat Geliştirme Komisyonu Başkanlığından alınan yazının görüşülmesi gerçekleştirildi.

NEVÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Lisansüstü Programlarına ve Sosyal Bilimler Enstitüsü Lisansüstü Programlarına 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Yarıyılında öğrenci alınması, başvuru şartları ve sınav tarihleri, 2020-2021 Bahar Yarıyılında tez aşamasında olan öğrencilere ek süre verilmesi hakkında Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğünden alınan yazı ve üniversitenin 2020-2021 Eğitim – Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı merkezi yerleştirme puanıyla yatay geçiş başvuru şartları ile başvuru takvimi hakkında Öğrenci İşleri Daire Başkanlığından alınan yazı görüşüldü.

Toplantıda ayrıca Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) akademik birimlerinde açık bulunan akademik kadrolarına yapılan başvurulara dair yapılacak olan ön değerlendirme ve giriş sınavlarına jüri üyelerinin görevlendirilmesine dair hususlar görüşüldü.