KAPTİD Başkanı ve Litvanya Nevşehir Fahri Konsolosu Dinler, NEVÜ Rektörü Aktekin’i Ziyaret Etti

26 Ocak 2021 1339
KAPTİD Başkanı ve Litvanya Nevşehir Fahri Konsolosu Dinler, NEVÜ Rektörü Aktekin’i Ziyaret Etti

Kapadokya Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği KAPTİD Başkanı ve Litvanya Cumhuriyeti Nevşehir Fahri Konsolosu Yakup Dinler, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin’i ziyaret etti.

NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin’i makamında ziyaret eden Kapadokya Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği KAPTİD Başkanı ve Litvanya Cumhuriyeti Nevşehir Fahri Konsolosu Yakup Dinler, kendilerine görevlerinin hayırlı olması temennisinde bulundu.  Dinler ziyaretlerinde, doğal ve kültürel zenginliği ile Türkiye’nin dünyaya açılan penceresi konumunda olan ve her yıl milyonlarca yerli ve yabancı ziyaretçiyi ağırlayan bölge turizmine yönelik yürüttükleri çalışmalara değindi ve turizmcilerin üniversiteden beklentilerini dile getirdi.   

Şehrin ve bölgenin sahip olduğu değerleriyle kalkınmasına büyük önem verdiklerini ifade eden Rektör Aktekin ise,  bu kapsamda üniversitenin Turizm Fakültesi, Turizm Araştırmaları Enstitüsü ile Ürgüp Sebahat ve Erol Toksöz Meslek Yüksekokulu başta olmak üzere yönetim olarak turizm alanında yapılacak her türlü ulusal ve uluslararası düzeyde işbirliğine bundan sonra da destek vermeye devam edeceklerini ifade etti.   

Üniversite olarak Türkiye’nin ilk Turizm Araştırmaları Enstitüsüne sahip olduklarını belirten Rektör Aktekin, 2020-2021 Eğitim-Öğretim yılında Turizm İşletmeciliği Ana Bilim Dalı ve Gastronomi ve Mutfak Sanatları Ana Bilim Dalı olmak üzere iki doktora programı ve Turizm İşletmeciliği, Turizm Rehberliği ve Gastronomi ve Mutfak Sanatları Ana Bilim Dalları olmak üzere üç tezli yüksek lisans programı ile eğitim-öğretim faaliyetlerine başlayan Turizm Araştırmaları Enstitüsü bünyesinde İnanç Turizmi Ana Bilim Dalı tezli yüksek lisans programını da açtıklarını söyledi.

Aktekin ayrıca, Enstitünün turizm alanında güncel bilgilerin, uygulama sonuçlarının ve teorik yaklaşımların literatüre kazandırılmasını amaçlayan ve sene de iki defa yayın yapan  “Journal of Tourism Research Institue” (JTRI) isimli bir de dergi yayınladığını sözlerine ekledi.

Dinler ile bir süre görüşen Rektör Aktekin, ziyaret sonunda kendilerine Kristin Marja Baldursdottir’in “Buz Ressamı Karitas” isimli romanını hediye etti.