NEVÜ’de Yılın Dördüncü Senato ve Beşinci Yönetim Kurulu Toplantısı Çevrimiçi Olarak Yapıldı

09 Şubat 2021 1378
NEVÜ’de Yılın Dördüncü Senato ve Beşinci Yönetim Kurulu Toplantısı Çevrimiçi Olarak Yapıldı

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ)'de 2021 yılının dördüncü Senato ile beşinci Yönetim Kurulu Toplantısı, 09.02.2021 tarihinde çevrimiçi olarak yapıldı.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi üst yönetim organı olan Senato ve Yönetim Kurulu Toplantısı Covid-19 ile mücadele tedbirleri kapsamında, Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin’in başkanlığında Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mustafa Hilmi Çolakoğlu ve Prof. Dr. Fatma Karipcin, Genel Sekreter Nihat Çavuşoğlu, fakülte dekanları, yüksekokul ve meslek yüksekokullarının müdürleri ile diğer senato üyelerinin katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Gündemdeki konuların görüşüldüğü toplantıda; Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ)’ye adını veren Hünkâr Hacı Bektaş Veli’nin vefatının 750. yıl dönümü vesilesiyle Anadolu’ya gelişinde misafir ettiği bilinen “Kadıncık Ana” adının Rektörlük ikinci katında bulunan toplantı salonuna, Hünkâr’ın yüce anlayışını Balkanlarda yayan “Sarı Saltuk Baba” adının NEVÜ Kültür ve Kongre Merkezinde bulunan salona, “Yunus Emre” adının ise Senato Toplantı Salonuna verilmesine yönelik karar alındı.

Toplantı, “Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Kozaklı Meslek Yüksekokulu Staj, Uygulama ve Klinik Uygulama Yönetmeliği” taslağı ve “Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Yerleşke Pazarı Yönergesi” taslağı hakkında Mevzuat Geliştirme Komisyonu Başkanlığından, NEVÜ Semra ve Vefa Küçük Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü bünyesinde yer alan “Ruh Sağlığı ve Psikiyatri Hemşireliği Anabilim Dalı” adının “Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı” olarak değiştirilmesi hakkında Öğrenci İşleri Daire Başkanlığından alınan yazıların görüşülmesiyle devam etti.

Üniversitenin akademik yükselme, atama, yeniden atama, performans, akademik teşvik ve benzeri uygulamaları için ulusal ve uluslararası yayınevi kriterlerinin belirlenmesi ve duyurulması hususlarının da görüşüldüğü toplantı, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) akademik birimlerinde açık bulunan akademik kadrolarına yapılan başvurular ve atamalara istinaden başvuruda bulunan akademisyenlerin bilimsel çalışmalarının incelenmesi için bilim jürilerinin oluşturulmasına dair Personel Daire Başkanlığının ilgili yazıları ve gündemdeki diğer konuların görüşülüp karara bağlanmasıyla sona erdi.