NEVÜ “UNİKOP 1. Olağan Üst Kurul Toplantısı”na Ev Sahipliği Yapacak

23 Şubat 2021 2200
NEVÜ “UNİKOP 1. Olağan Üst Kurul Toplantısı”na Ev Sahipliği Yapacak

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ), KOP Bölgesi Üniversiteler Birliği (UNİKOP) dönem başkanlığının '2021 Yılı 1. Olağan Üst Kurul Toplantısı'na ev sahipliği yapacak.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleştirilecek olan KOP Bölgesi Üniversiteler Birliği (UNİKOP) Dönem Başkanlığının 2021 Yılı 1. Olağan Üst Kurul Toplantısına; Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel,  KOP Başkanı Mahmut Sami Şahin, UNİKOP 2020 Dönem Başkanı Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi ve UNİKOP üye üniversiteleri olan Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, Kapadokya Üniversitesi, Aksaray Üniversitesi, Yozgat Bozok Üniversitesi, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi,  Kırıkkale Üniversitesi, Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi, KTO Karatay Üniversitesi, Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi, Konya Selçuk Üniversitesi ve Konya Teknik Üniversitesi Rektörleri katılacak.

Konya Ovası Projesi (KOP) Bölgesi üniversiteleri arasında eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme ve toplumsal hizmet alanında akademik ve idari iş birlikleri yapmak, üniversite-sanayi etkileşimini sağlamak ve üniversitelerin şehirle bütünleşmesine katkıda bulunmak amacıyla kurulan KOP Bölgesi Üniversiteler Birliği (UNİKOP) 2021 Yılı 1. Olağan Üst Kurul Toplantısı, 2020 Yılı Dönem Başkanlığını yürüten Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi'nin 2020 yılı faaliyetlerinin görüşülmesiyle başlayacak. 

Toplantı, 2021 yılı içerisinde yapılması planlanan faaliyetlere ilişkin görüş alış verişi, UNİKOP Yönergesinin hazırlanması, KOP-UNİKOP ilişkisi, eğitim işbirlikleri, araştırma-uygulama alanında yapılabilecek işbirliklerinin görüşülmesi, olası UNİKOP öğrenci hareketlilikleri ve etkinlikleriyle birlikte UNİKOP bölgesinde toplumsal katkı ve sosyal kalkınmaya yönelik proje önerilerinin görüşülerek karara bağlanmasıyla devam edecek.

Toplantı sonunda ayrıca KOP Bölgesi Üniversiteler Birliği (UNİKOP) 2021 Dönem Başkanlığı belirlenecek.