NEVÜ’de “Erasmus ve Farabi Değişim Programları Bilgilendirme Toplantısı” Düzenlendi

01 Mart 2021 1756
NEVÜ’de “Erasmus ve Farabi Değişim Programları Bilgilendirme Toplantısı” Düzenlendi

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Uluslararası İlişkiler Ofisi tarafından “Erasmus+ ve Farabi Değişim Programı Bilgilendirme Toplantısı” düzenlendi.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) öğrencilerine yönelik uzaktan eğitim sistemi üzerinden gerçekleştirilen toplantıya konuşmacı olarak katılan ve NEVÜ Uluslararası İlişkiler Ofisi hakkında öğrencilere bilgi veren Uluslararası İlişkiler Ofisi yetkililerinden Arş. Gör. Dr. İsmail Serdar Altaç, üniversite öğrencilerinin en çok tercih ettiği değişim programlarının Farabi ve Erasmus+ değişim programları olduğunu belirtti.

Erasmus+ Programı Öğrenci Öğrenim ve Staj Hareketliliği hakkında sunumda bulunan Öğr. Gör. Makbule Talip Fişekçioğlu, Erasmus+ Programı başvuru koşulları ve başvuru süreci hakkında detaylı açıklamalara yer verdi. NEVÜ Uluslararası İlişkiler Ofisinin 2010 yılından bu yana NEVÜ öğrencilerinin ve personelinin bu programlardan faydalanabilmesi için yürütülen çalışmalardan kısaca bahseden Talip Fişekçioğlu, değişim programlarının hem akademik hem sosyokültürel kazanım açısından öğrencilere sağlayacağı faydalara vurgu yaptı.

Farabi Değişim Programına ilişkin sunumda bulunan Bilgisayar İşletmeni Özlem Eriçok ise  halihazırda pandemi nedeniyle Farabi Değişim Programının durdurulduğunu, ilerleyen tarihlerde programın aktif hale getirilmesi durumunda öğrencilerin bu programdan faydalanabilmesi için gerekli hazırlıkların Uluslararası İlişkiler Ofisi tarafından tamamladığını belirtti. Eriçok ayrıca Farabi Değişim Programı başvuru koşulları, hibeler ve başvuru aşamaları hakkında detaylı bilgiler verdi.

NEVÜ öğrencilerinin yoğun katılımlarıyla gerçekleştirilen toplantı, soru cevap bölümünün ardından sona erdi.