NEVÜ'de "Biyolojiden Psikolojiye" Konulu Bilim ve Felsefe Söyleşisi Gerçekleştirildi

30 Mart 2021 1601
NEVÜ'de "Biyolojiden Psikolojiye" Konulu Bilim ve Felsefe Söyleşisi Gerçekleştirildi

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Eğitimde Mükemmeliyet Uygulama ve Araştırma Merkezi (NEVEMM) tarafından “Bilim ve Felsefe Söyleşileri" serisi kapsamında, "Biyolojiden Psikolojiye" konulu söyleşi gerçekleştirildi.

Moderatörlüğünü NEVÜ Fen Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölüm Başkanı ve NEVEMM Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Öğrt. Üyesi Nilgün Türkileri’nin yaptığı söyleşiye, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Psikoloji Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Münire Özlem Çevik konuşmacı olarak katıldı.  

Üniversitenin akademisyen ve öğrencilerinin takip ettiği ve NEVEMM Youtube kanalından da canlı yayınlanan söyleşide konuşan Prof. Dr. Münire Özlem Çevik, psikoloji biliminin biyolojik kökenlerini, beyin ve psikoloji ilişkisini çarpıcı bir şekilde aktardı.

Katılımcılar tarafından kendisine yöneltilen soruları da içten ve açık bir şekilde cevaplayan Çevik, söyleşiye gösterilen ilgiden dolayı memnuniyetini dile getirerek, başta NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin olmak üzere söyleşinin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.  

Söyleşi videosunu NEVEMM'in Youtube kanalında izlemek için tıklayınız.