NEVÜ Akademik ve İdari Personele Yönelik Hizmet İçi Eğitimler Devam Ediyor

09 Haziran 2021 1419
NEVÜ Akademik ve İdari Personele Yönelik Hizmet İçi Eğitimler Devam Ediyor

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ)’de değişik birimlerde görev yapan akademik ve idari personele yönelik kurum içi ve kurum dışı olarak  ‘Hizmet İçi Eğitim’ler düzenlendi.

Üniversite yönetimi olarak tüm akademik ve idari personelin kişisel gelişimine büyük önem verdiklerini ve bu kapsamda personele yönelik hizmet içi eğitim programları düzenlediklerini belirten NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, kurum içi ve kurum dışı düzenlenen hizmet içi eğitimlerle birlikte üniversitede hizmetin kalitesini de artırmayı hedeflediklerini söyledi.

Aktekin, “Üniversitemizde gelişmelere ve yeniliklere uyum sağlamak, iş kazalarını ve meslek hastalıklarını önlemek, personel arasında iletişim ve koordinasyonu geliştirmek, personeli tanımak, kaliteli iş gücü sağlamak ve kadrolaşmayı kolaylaştırmak, personelin güven duygusunu geliştirmek, moralini yükseltmek ve işinde başarısını arttırmak,  kuruma yeni gelen personelin kurumun amacını, politikasını, yapısını, kendi görev, yetki ve sorumluluklarını tanımaları, kurumda çalışmakta olan tüm personelin kendi alanı ile ilgili gelişmeler ve yenilikler hakkında yetiştirilmesi ve yeteneklerini geliştirmesine katkıda bulunmak amacıyla, üniversite görev yapan akademik ve idari personele yönelik yüz yüze ve çevrim içi olarak ‘Hizmet İçi Eğitim’ler gerçekleştirdik” dedi. 

NEVÜ’de 21 Hizmet İçi Eğitim Düzenlendi

Üniversitenin akademik ve idari personeline yönelik düzenlenen hizmet içi eğitimlerin Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi’nin çevrim içi olarak ‘Uzaktan Eğitim Kapısı’ üzerinden sunduğu eğitimlerle devam edildiğini söyleyen Rektör Aktekin, bugüne kadar 1890 akademik ve idari personele hizmet içi eğitim verildiğini açıkladı.

Aktekin, “Üniversitemizin değişik birimlerinde görev yapan 1890 akademik ve idari personelimiz yüz yüze, çevrim içi ve Cumhurbaşkanlığımız İnsan Kaynakları Ofisi’nin ‘Uzaktan Eğitim Kapısı’ üzerinden sunduğu eğitimlerle birlikte bugüne kadar 21 hizmet içi eğitim programlarına katıldı. Kendilerine ‘Eğitim ve Öğretim Planlarının Hazırlanması ile Ders Görevlendirme ve Ücretlendirme İşlemleri’, ‘Yeni MUHSGK (Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesi) Hazırlık ve Uygulama Süreçleri’, ‘Disiplin İşleri’,  ‘Kamu İhale Mevzuatı ve Elektronik İhale (E İhale)’, ‘Etik’, ‘Çatışma ve Stres Yönetimi’, ‘5018 Sayılı Kanun ve Harcama Süreci’, ‘Taşınır Mal İşlemleri’, ‘Aday Memur Eğitim’, ‘Bilgi Güvenliği ve Farkındalık’, ‘Norm Kadro Yönetmeliği’, ‘Döner Sermaye İş ve İşlemleri’, ‘Hakla İlişkiler’, ‘Hizmet Takip Programı’, ‘Devlet Malını Koruma ve Tasarruf Tedbirleri’, ‘İletişim (Haberleşme) Eğitimi’, ‘Sanayi 4.0’, ‘Hitabet ve Etkili Sunum Eğitimi’ başlıkları adı altında eğitimler ile KVKK Başkanı Prof. Dr. Faruk Bilir ve Kamu Denetçiliği Kurumu Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç’un katıldığı söyleşi programlar düzenlendi” dedi.

Eğitimler Cumhurbaşkanlığı Eğitim Kapısı Üzerinden Yıl Boyu Devam Edecek

NEVÜ akademik ve idari personele yönelik düzenlenen hizmet içi eğitimlerin Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi’nin ‘Uzaktan Eğitim Kapısı’ üzerinden yıl boyu devam edeceğini de belirten  Rektör Aktekin, bu kapsamda NEVÜ’de değişik birimlerde görev yapan ilgili birim ve katılımcılara; ‘Elektronik İhale ve Eksiltme’, ‘4734 Sayılı Kamu İhale Kanunu’, ‘4735 Sayılı Kamu İhale Kanunu’, ‘Uluslararası Öğrenci Hareketliliği’, ‘Kamu Etiği İlkeleri’ ve ‘6183 Sayılı Amme Alacakları Tahsil Usulü Hakkında Kanun’ hakkında hizmet içi eğitimlerin verileceğini de sözlerine ekledi.