Rektör Aktekin Kadıncık Ana Evi’ni ve Kadıncık Ana Kadın Girişim Üretim İşletme Kooperatifi’ni Ziyaret Etti

10 Haziran 2021 1198
Rektör Aktekin Kadıncık Ana Evi’ni ve Kadıncık Ana Kadın Girişim Üretim İşletme Kooperatifi’ni Ziyaret Etti

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Kadıncık Ana Kadın Girişim Üretim İşletmeleri Kooperatifi’ni ve Kadıncık Ana Evi’ni ziyaret etti.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin’in Nevşehir’in Hacıbektaş İlçesi’nde bulunan Kadıncık Ana Kadın Girişim Üretim İşletmeleri Kooperatifi’ni ve Kadıncık Ana Evi’ni ziyaretlerinde kendisine, Nevşehir Vali Yardımcısı ve Hacıbektaş İlçe Kaymakamı Kübra Kurtoğlu ile Hacıbektaş İlçe Belediye Başkanı Arif Yoldaş Altıok eşlik etti.

Nevşehir Vali Yardımcısı ve Hacıbektaş İlçe Kaymakamı Kübra Kurtoğlu’nun destekleriyle birlikte NEVÜ öğretim elemanı İnci Mine Özkan başkanlığında kurulan kooperatifi gezerek incelemelerde bulunan Rektör Aktekin, ilçe merkezi ve köylerinde yaşayan kadınların üretime katılmalarını sağlamakla birlikte sosyal refah seviyelerinin de güçlenerek, ilçenin çehresinin değişimine bir nebze destek sağlamak amacıyla faaliyet gösteren kooperatif hakkında bilgi aldı.

Kooperatifin başta kadınların sahip oldukları becerilerinin ortaya çıkarılması, üretmesi ve ürettiklerinde elde ettikleri gelirlerle kendi ekonomilerinin yanı sıra ülke ekonomisine de katkıda sağlamalarına yönelik yürüttüğü faaliyetlerin önemine değinen Rektör Aktekin, böyle önemli bir kooperatifin Hacıbektaş’a kazandırılmasında öncülük eden başta Vali Yardımcısı ve Hacıbektaş İlçe Kaymakamı Kübra Kurtoğlu olmak üzere emeği geçenleri tebrik etti. 

Rektör Aktekin daha sonra, üniversiteye ismini de veren Hûnkar Hacı Bektaş Veli Hazretlerinin Hacıbektaş’a geldiğinde kendisinin misafir edildiği ilk ev olan Kadıncık Ana Evi’ni ziyaret etti.