Rektör Aktekin ve Protokol Üyeleri 2021 YKS’de İlk 10 Bine Giren Öğrencileri Ödüllendirdi

08 Eylül 2021 1291
Rektör Aktekin ve Protokol Üyeleri 2021 YKS’de İlk 10 Bine Giren Öğrencileri Ödüllendirdi

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin ve protokol üyeleri, 2021 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS)’de Türkiye genelinde Nevşehir’den ilk 10 bine giren öğrencilere düzenlenen programda çeşitli hediyeler verdi.

Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel Başkanlığında, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin'in ev sahipliğinde ve Eğitime Destek Platformu tarafından 2021 Yükseköğretim Kurumları Sınavında (YKS)’de Nevşehir Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı devlet ve özel okullarında ilk 10 bine giren öğrenciler için Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Tafana Aşçılık ve İkram Hizmetleri Uygulama Tesisleri’nde program düzenlendi.

Programa; Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel,  AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz ve Yücel Menekşe, Nevşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir, Nevşehir İl Müftüsü Ahmet Celalettin Altunkaya, Nevşehir Gençlik ve Spor İl Müdürü Muhsin Özdemir, AK Parti İl Başkanı Ali Kemikkıran, Nevşehir Eğitime Destek Platformu temsilcileri, sivil toplum kuruluş temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve velileri katıldı.

Programda konuşan NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, öğrencileri elde ettikleri başarılarından dolayı kutlayarak kendilerine bazı tavsiyelerde bulundu. Aktekin, “Öncelikle siz değerli genç öğrenci kardeşlerimizi, elde ettiğiniz başarılarınızdan dolayı tebrik ediyorum.  Sizler büyük bir başarıya imza atarak ailelerinizi, öğretmenlerinizi ve şehir olarak da hepimizi gururlandırdınız. Bu bağlamda sizlerin yetişmesinde ve bugünlere gelmesinde büyük emekleri bulunan öğretmenlerimizi ve ailelerimizi de tebrik ediyorum. Şimdiye kadar yoğun bir tempo ile derslerinize çalışarak sınavlara hazırlandınız ve başarılı oldunuz. Bundan sonra sizler için yeni bir hayat başlıyor. Gittiğiniz üniversitelerinizde alanlarınızla ilgili eğitim-öğretim göreceksiniz. Bununla birlikte bulunduğunuz şehirlerin imkanlarını kullanmayı, şehirden öğrenmeyi unutmayın. Bir düşünürümüzün de dediği ‘Her şehir bizim hocamızdır’. O şehir kültürüyle, medeniyetiyle, tarihiyle, müzeleriyle,  sosyal yapısıyla ve sahip olduğu birçok değeri ile bizlere çok şeyler öğretir. Şimdiye kadar Nevşehir’de sosyal bir çevrede bulundunuz ve bundan sonra farklı bir çevreye giriyorsunuz. Oradaki gözlemleriniz ve kuracağınız arkadaşlıklarınız çok önemli. Biz büyük bir medeniyetin evlatlarıyız ve bu kültür Hacı Bektaş Velileri, Mevlanaları, Yunus Emreleri, İbn-i Sinaları, Farabileri, Fuat Sezginleri ve Aziz Sancarları yetiştirmiş bir kültür. Sizlerde büyük bir medeniyetin evlatları olduğunuzu unutmadan bu medeniyeti daha ileriye götürecek birer bireyler olun.  Ayrıca sizlerin üzerinde büyük emekleri ve bu başarılarınızda önemli katkıları bulunan başta aileleriniz olmak üzere akrabalarınızla, öğretmenlerinizle ve arkadaşlarınızla sık sık irtibata geçin ve ziyaret etmeyi de unutmayın” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından 2021 YKS’de Türkiye genelinde dereceye giren öğrencilere hediyeleri Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel ve protokol üyeleri tarafından verilirken, dereceye giren Ürgüp Tesan Fen Lisesi öğrencisi Hüseyin Tevfik Öztürk, H. Avni İncekara Fen Lisesi öğrencisi Burak İbrahim Arısoy, Nevşehir Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesi öğrencisi Orkun Aktaş ve Özel Kardelen Fen Lisesi öğrencisi Kadir Berke Sert hediyelerini NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin’den aldı.