NEVÜ Turizm Fakültesinde Mezuniyet Heyecanı

09 Eylül 2021 1321
NEVÜ Turizm Fakültesinde Mezuniyet Heyecanı

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Turizm Fakültesi,  2019-2020 ve 2020-2021 eğitim-öğretim yıllarında mezun olan öğrenciler için mezuniyet töreni düzenledi.

NEVÜ Kültür ve Kongre Merkezi Damat İbrahim Paşa Salonunda gerçekleştirilen törene; Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şule Aydın, Dekan Yardımcıları, Turizm Araştırmaları Enstitüsü Müdür Yardımcıları, Bölüm Başkanları,  akademik ve idari personel,  2019-2020 ve 2020-2021 eğitim-öğretim yılında mezun olan öğrenciler ile aileleri katıldı. 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından tören, Turizm Fakültesi Birincisi Ahmet Can Küçük’ün mezun olan öğrenciler adına yaptığı konuşmayla başladı. Küçük “Dört yıldır almış olduğumuz eğitim, mesleki tecrübelerin yanı sıra hayata farklı bir gözle bakmayı da öğretti bizlere. Geçirdiğimiz dört seneyi, hocalarımızın, ailelerimizin, arkadaşlarımızın desteği ile güzel bir şekilde sonlandırıyoruz. Edindiğimiz bu güzel dostlukların, hayatımızın geri kalanında da sürmesini temenni ediyorum. Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi; mezunlarıyla, öğrencileriyle, akademik ve idari personeliyle büyük bir ailedir. Böylesine güzel bir ailenin üyeleri olduğumuz için kendimizi şanslı saymalı ve sonrasında da unutmamalıyız. Bu zorlu eğitim sürecinde bizlere yol gösteren, bilgi ve tecrübelerini bizlerden esirgemeyen saygıdeğer hocalarımıza teşekkür ediyoruz. Bizlere öğrettikleri her kelime ve her konu için kendilerine minnettarız. Üzerimizdeki emeklerini boşa çıkarmadan, hayatımıza iyi bir yol çizeceğimize söz veriyoruz. Bizleri geleceğe hazırlayan tüm hocalarımıza, şahsım ve tüm mezun arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum.

Her zaman yanımızda olan, maddi ve manevi desteklerini bizlerden esirgemeyen değerli ailelerimize emekleri için teşekkür ediyoruz. Kendi ayaklarımızın üzerinde durabilecek konuma gelmemizde en büyük katkı sizlerindir. Bizim için yaptıklarınızın karşılığını asla ödeyemeyeceğimizi biliyoruz” diyerek sözlerine devam eden Küçük, mezun arkadaşlarına da seslenerek “Bugün yaşamımızın bir dönemini kapatıyor ve ondan aldığımız güçle başka bir dönemin başlangıcını yapıyoruz. Yaşamdan, zorluklardan ve çok çalışmaktan asla korkmayalım. Çünkü başardıklarımız, önümüze sunulacakların nedeni olacaktır. Başarının hiçbir zaman tesadüf olmadığına, mükemmeliyet için öncelikle bunu yapabileceğimize inanalım ve bu doğrultuda çaba gösterelim. Başlangıçlar her zaman güzel olmuştur, bitişler de zor. Şimdi güzel anılar ve duygular eşliğinde, birazda hüzünlü olarak sizlere veda ediyorum” dedi.    

2019-2020 ve 2020-2021 eğitim-öğretim yılı mezuniyet törenine teşriflerinden dolayı tüm katılımcılara teşekkür ederek konuşmalarına başlayan Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şule Aydın ise “Son iki yıldır dünya çapında zorlu bir süreçten geçiyoruz ve ciddi bir savaş veriyoruz. Bu koşullar altında kısıtlı sayıda öğrencimizle yine de böyle bir törende sizlerle bir araya gelmek bizleri çok mutlu etti. Bu fedakârlığınız için tekrar her birinize teşekkür etmek istiyorum.

Özellikle öğrencilerimize bizleri kırmayıp son kez hocalarıyla vedalaşma fırsatı verdikleri için de ayrıca teşekkür ediyorum. Gelenektir, bu tür organizasyonlarda uzun, anlamlı ve çok güzel sözlerle vedalaşılır. Ben sözlerimi uzatmadan, sadece sevgili öğrencilerimize şunları söylemek istiyorum. Sevgili birincimiz Ahmet Can bizlere teşekkür ederken onur duyduğu bir aile sıcaklığı ve ilgi gördüğünden bahsetti. Umut ediyorum gerçekten hepimiz bunu hissediyoruzdur. Çünkü biz zaman zaman yaptığımız toplantılarda bu çocuklar bizim evlatlarımız ve kendi çocuklarımız nasıl bir eğitim alsın istiyorsak lütfen o özeni gösterelim diye konuşuyoruz. Ben buna inanıyorum. O nedenle en büyük teşekkürüm, önce büyük fedakârlık yapan ve öğrencilerimize anne, baba, arkadaş ve veli olan tüm hocalarımıza. Şahsım ve kurumum adına hepinizi ayrı ayrı saygıyla selamlıyor ve teşekkür ediyorum.

Bugün belki bir sondan bahsediyoruz ama öğrencilerimize aslında hayatın onlar için yeni başladığını ve yepyeni sınavların henüz başlamakta olduğunu söylemek isterim. Bizler sizleri ait olduğunuz topluma, bundan sonra hitap edeceğiniz sektöre layık ve iyi özellikler taşıyan bireyler olarak yetiştirmeye özen gösterdik. Her birinizle ayrı ayrı gurur duyacağımıza inanıyoruz. Çok ciddi başarılara imza atacağınıza olan inancımız da tam. Ancak şunu da belirtmek isterim. Yollarımız bugün gerçek anlamda ayrılmıyor. Göreceksiniz ki sektörde kariyerinize devam ederken, belki bir yüksek lisans, doktora programında ya da daha farklı sektör ve pozisyonlarda tekrar yollarımız kesişecek. Gerçekten biz büyük ve güzel bir aileyiz. Her zaman varlığımızı ve desteğimizi arkanızda hissedeceksiniz” dedi.

Törene katılan velilere de seslenen Aydın, “Gözlerinizin nuru, bugüne dek özenle yetiştirdiğiniz çocuklarınızı bizlere emanet ettiniz. Bizler de toplumumuza ve sizlere layık olacak bir birey olmaları hususunda elimizden geleni yaptık. Bundan sonra da her zaman çocuklarımızın ve sizlerin yanınızda olduğumuzu belirtmek isterim. Saygıdeğer hanımefendiler ve beyefendiler, böylesine zor zamanlarda sunulabilecek en iyi dilek herhalde her birinizi sağlıklı olarak görmektir diye düşünüyorum. İnşallah çok daha güzel başarılarda hep birlikte bir arada olma dileğiyle hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şule Aydın’ın konuşmalarının ardından fakülte birincisi Ahmet Can Küçük’e plaketini taktim etmesi ve Küçük’ün de  mezuniyet yaş kütüğüne plaket çakmasıyla devam eden tören, 2019-2020 ve 2020-2021 eğitim-öğretim yıllarında mezun olan öğrencilere temsili belgelerinin verilmesi ve  fotoğraf çekimiyle son buldu.