NEVÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Bünyesinde İki Yeni Yüksek Lisans Programı Açıldı

09 Eylül 2021 1243
NEVÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Bünyesinde İki Yeni Yüksek Lisans Programı Açıldı

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Sosyal Bilimler Enstitüsü (SBE) bünyesinde Müzik Eğitimi Tezli Yüksek Lisans ve Temel İslam Bilimleri (Arapça) Tezli Yüksek Lisans programlarının açılması konusundaki teklifi, Yükseköğretim Yürütme Kurulu (YÖK) tarafından kabul edildi.

NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin üniversite olarak yüksek lisans ve doktora programlarını çeşitlendirmeye yönelik girişimlerin devam ettiğini söyledi. Aktekin, “ Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi olarak Sosyal Bilimler Enstitümüz bünyesine iki yeni yüksek lisans programını daha kazandırmış bulunuyoruz. Üniversitemiz Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde açılan bu iki tezli yüksek lisans programının üniversitemiz, ülkemiz ve bilim dünyasına hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

“Müzik Eğitimi Tezli Yüksek Lisans Programı”

NEVÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde Yükseköğretim Kurulu’nun 27.08.2021 tarihli kararıyla açılan Güzel Sanatlar Eğitimi Anabilim Dalı’na bağlı Müzik Eğitimi Tezli Yüksek Lisans Programı ile öğrencilerin müzik alan bilgisi, genel kültür ve müzik alanındaki gerekli olan mesleki yetenek ve deneyimleri kazanarak, alanında kendini geliştirmiş, nitelikli uzmanlar yetiştirmek amaçlanmakta. Bu program kapsamında öğrenciler müzik alanındaki teorik bilgilere hâkim; güncel yöntem, teknoloji ve konuları bilen, uygulayan, öğretebilen uzmanlar olarak yetiştirilecek.

 “Temel İslam Bilimleri (Arapça) Tezli Yüksek Lisans Programı”

NEVÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde Yükseköğretim Kurulu’nun 23.08.2021 tarihli kararıyla açılan Temel İslam Bilimleri (Arapça) Tezli Yüksek Lisans Programı kapsamında ise öğrencilerin; Kur’an-ı Kerim’in mesajının ve İslam’ın değerlerine hâkim olmaları, alanda bilimsel araştırma yapma yeteneğini kazanmaları ve ortaya çıkan konu ve problemleri bu kapsamda ele alarak bilimsel olarak sonuçlar ortaya koyabilmeleri gibi kazanımlar sağlaması amaçlanmakta. Bunlara ilaveten öğrenciler bu programdan mezunu olduklarında İslam’i temel kaynaklarından öğrenmiş, teknolojik yenilikleri kullanan ve bilimsel olarak alana katkı yapan uzmanlar olacaklar.