Güncel Resim Sergisi / Ceren Tekin Karagöz

13 Eylül 2021 1150
Güncel Resim Sergisi / Ceren Tekin Karagöz

Üniversitemiz Kültür ve Kongre Merkezi Sanat Galerisinde Ceren TEKİN KARAGÖZ ün  Kişisel Resim Sergi açılışı gerçekleştirilecektir. Tüm sanatseverlerimiz davetlidir.

Sergi Açılış Tarih ve Saati 15 Eylül 2021 / Saat 15.00 

Yer: Kültür ve Kongre Merkezi, NEVU sanat Koleksiyonu ve Galerisi Giriş Kat, A SALONU

Not: Galeriye maskesiz giriş kesinlikle yasaktır. Mesafe kurallarına uymak zorunludur. 


 

SERGİ- Allegoria Specus

Bu sergide sanatçı Sokrates’in sohbetlerinde yer alan ve Platon’un ondan öğrendikleriyle kaleme aldığı “Allegoria Specus” yani Mağara Alegorisine gönderme yapmaktadır. Sanatçı seride titanların temsil ettiği “insan”ın binlerce yıldır içinde kapalı kaldığı mağaradan çıkma ve özgürleşme çabasının, bunun yanında mağarada kalan ya da kalmak isteyen, karanlıktan çıkamayan insanın doğa ile olan ilişkisinin bir izdüşümünü sunmaktadır.  Genel anlamda bu sergide eserler üzerinden “müdahale edilen şey” ve “müdahale eden” arasındaki ilişki sorgulanmaktadır. İnsan ve “şey”lerin -canlı ve/veya cansız- arasındaki zıt ve kaotik birliktelik sorunsalı irdelenmektedir. “İnsan”ı temsil eden titanlar fazlaca tüketerek zaman ile dünyaya müdahale eden, “yaşam-savaş” arasında gidip gelen arzuların ve açlığın bir yansımasıdır.

 

Web Sayfası: https://cerentekinkaragoz.myportfolio.com/work

Instagram: https://www.instagram.com/cerenteka/

Titan I

2021

50x70

Mürekkep ve Akrilik

Güncel Resim Sergisi / Ceren Tekin Karagöz Güncel Resim Sergisi / Ceren Tekin Karagöz Güncel Resim Sergisi / Ceren Tekin Karagöz