NEVÜ Meslek Yüksekokulu’ndan Mezuniyet Töreni

24 Eylül 2021 1371
NEVÜ Meslek Yüksekokulu’ndan Mezuniyet Töreni

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Meslek Yüksekokulu tarafından, 2019-2020 ve 2020-2021 eğitim-öğretim yıllarında mezun olan öğrenciler için mezuniyet töreni düzenledi.

NEVÜ Spor Merkezi’nde gerçekleştirilen törene; Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Neşe Acar, Müdür Yardımcıları Öğr. Gör. Furkan Soysaldı ve Öğr. Gör. Kadir Haltaş,  akademik ve idari personel, 2019-2020 ve 2020-2021 eğitim-öğretim yılında mezun olan öğrenciler ile aileleri katıldı.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve ebediyete intikal etmiş tüm aziz şehitler için bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından tören, Meslek Yüksekokulu’ndan 2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı’nda okul ikincisi olarak mezun olan Biyomedikal Cihaz Teknolojisi Bölümü öğrencisi Tunahan Karakoç’un, mezun olan öğrenciler adına duygu ve düşüncelerini paylaşmasıyla başladı.

Törenin açılışında konuşan Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Neşe Acar ise, mezun olan öğrencilerin haklı heyecan ve mutluluklarıyla birlikte ailelerin de gururuna ortak oldu. Acar konuşmasında, “ Bugün burada ortak bir sevinci paylaşmak için toplandık. 2019-2020, 2020-2021 eğitim-öğretim yılı mezuniyet törenimize hoş geldiniz. Her yıl düzenli olarak gerçekleştirdiğimiz mezuniyet törenlerimizi Covid-19 Pandemisi nedeniyle gerçekleştirememiştik. Bugün gecikmeli de olsa mezuniyet törenlerimizi yapabilmenin ve kısıtlı sayıda da olsa öğrencimizle ve velilerimizle bir araya gelmenin mutluluğunu yaşıyoruz.

İki yıl önce büyük bir heyecanla üniversiteye başlayan öğrencilerimiz bugün mezun oluyorlar ve aynı heyecanla hayata adım atıyorlar.  Sevgili öğrenciler sizlerin hayata hazırlanması adına her türlü çabayı sarf ettiğimizden emin olabilirsiniz. Size öğrettiklerimiz her zaman yanınızda olacak ve size rehberlik edecektir. Hiç unutmayın dürüst çalışkan ve üretken insan bir değerdir. Kendinize güvenin gelecekten korkmayın, zorluklarla mücadele etme gücünü hiç kaybetmeyin. İyi ve başarılı bir insan olmak ayrıcalıktır ve çaba ister bunun için uğraşın. Böylelikle düşündüğü gibi davranan, inandığı gibi yaşayan, fark yaratan insanlar olursunuz.

Her zaman yalandan, yanlıştan, tembellikten uzak durun, özgüvenli ve erdemli bir duruş sergileyin. Unutmayınız ki öncelikle kendinize, ailenize milletinize ve ülkenize karşı sorumluluklarınız vardır. Bu sorumluluklarınızı ancak bu duruşunuzla yerine getirebilirsiniz.

Sevgili öğrenciler, sizler bizim için aileniz ve ülkemiz için önemlisiniz. Buradaki eğitiminiz bitti ve şimdi sizleri birer meslek sahibi olarak mezun ediyoruz. Ancak unutmayınız ki, eğitim ve öğrenme burada bitmedi, hayat boyu bu sürecin içinde yer alacaksınız. Hem öğrenecek hem öğreteceksiniz. Her zaman yeniliklere açık, yenilikleri görebilen, alabilen ve yayabilen kişiler olun. Böylece kendinize ve ülkemize sağlayacağınız katkı büyük olacaktır.

Sayın veliler, öğrencilerimizin azminin, fedakarlıklarının, emeklerinin ve onların başarısının ardında sizin azminiz, sizin fedakarlıklarınız ve sizin emekleriniz vardır. Dolayısıyla bu başarı sizindir. Bu bakımdan öğrencilerimiz kadar sizlerle de gurur duyuyoruz. Hepinize teşekkür ederiz. Ayrıca emeği geçen bütün hocalarımıza ve bütün personelimize de katkılarından dolayı teşekkür ediyorum.

Sevgili öğrenciler, sizleri bekleyen uzun yolda hepinizin sağlıklı, mutlu ve uzun ömürlü bir yürüyüş yapmanızı diliyorum. Yolunuz ve bahtınız açık olsun. Mezuniyetiniz hayırlı ve uğurlu olsun” diye konuştu.

MYO Müdürü Doç. Dr. Neşe Acar konuşmasının sonunda 2019-2020 eğitim-öğretim yılında dereceyle mezun Biyomedikal Cihaz Teknolojisi Program öğrencisi Tunahan Karakoç’a, 2020-2021 eğitim-öğretim  yılında dereceyle mezun  olan Biyomedikal Cihaz Teknolojisi Program öğrencisi Selahattin Can Özkaya’ya ve  Meslek Yüksekokulu programlarında dereceye giren öğrenciler adına Alternatif Enerji Kaynakları Teknolojisi Program öğrencisi Hasan Alan’a başarı belgelerini taktim etti.

MYO programlarından dereceyle mezun olan öğrencilere başarı belgelerinin takdiminin ardından tüm mezun olan öğrencilere mezuniyet belgelerinin verilmesiyle devam eden tören, 2109-2020 eğitim-öğretim yılında okul ikincisi olarak mezun olan Biyomedikal Cihaz Teknolojisi Bölümü öğrencisi Tunahan Karakoç ve 2020-2021 eğitim-öğretim yılında okul ikincisi olarak mezun olan Biyomedikal Cihaz Teknolojisi Bölümü öğrencisi Can Özkaya’nın birlikte mezuniyet kütüğüne isimlerinin yazılı olduğu plakaları çakmalarıyla devam etti.  

Tören, tüm öğrencilerin keplerini havaya atarak mezuniyet heyecanını ve coşkularını katılımcıların alkışları eşliğinde kutlamalarıyla sona erdi.