NEVÜ Avanos Güzel Sanatlar MYO Öğrencilerine Yönelik ‘Uyum Programı’ Etkinliği

12 Ekim 2021 1273
NEVÜ Avanos Güzel Sanatlar MYO Öğrencilerine Yönelik ‘Uyum Programı’ Etkinliği

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Avanos Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulu (MYO) öğrencilerine yönelik ‘uyum programı’ etkinliği düzenlendi.

Yüz yüze başlayan yeni eğitim-öğretim yılı ile birlikte Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Avanos Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulu, Avanos Kaymakamlığı, Avanos Belediyesi ve yerel yönetimlerin katımlarıyla, Avanos Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulu öğrencilerine yönelik uyum programı düzenlendi. Avanos Belediyesi Toplantı Salonu’nda düzenlenen programa; NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Avanos Kaymakamı Olgun Öner, Avanos Belediye Başkanı Celal Alper İbaş, Avanos İlçe Emniyet Müdürü Rafet Tokgöz, Avanos Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Betül Aytepe Serinsu ve akademik personel ile öğrenciler katıldı.

Avanos Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulu (MYO) uyum programında konuşan Avanos İlçe Belediye Başkanı Celal Alper İbaş, “Türkiye’nin en önemli seramik şehirlerinden biri olduğumuz gerçeğinden hareketle önümüzdeki süreçlerde güzel sanatlar meslek yüksekokulumuzda, seramik üzerine çok güzel çalışmalar yapılacağını ifade ederek “Öğrencilerimizin taleplerini almak ve imkanlarımız dahilinde bunları karşılamak için buradayız” dedi. 

Avanos kaymakamı Olgun Öner de, “MYO öğrencilerimizin eğitime başlamasıyla bugün bir araya geldik. Öğrencilerimizin ihtiyaç, talep ve isteklerini dinlemek için amirlerimizden bir kısmı buradalar. Bu doğrultuda Avanos genelinde ihtiyaç duyacağınız her an her dakika ben ilçe kaymakamı olarak, ilçe belediye başkanımız, ilçe emniyet müdürümüz, sağlık müdürümüz vakıf müdürümüz, hepsi buradalar. MYO müdürümüz ve hocalarımızın bizlere ilettikleri her konuda, destek olacağız. Buradan güzel anılar biriktirerek ayrılmanızı temenni ediyoruz. Eğitim hayatınızı tamamladıktan sonra iyi yerlerde, iyi mesleklerde, işinizi icra edecek şekilde de sizleri buradan uğurlamak istiyoruz” diye konuştu. 

NEVÜ Rektörü Aktekin de konuşmasında,  devletin tüm kurumlarıyla en iyi eğitimi almaları için tüm öğrencilerin yanında, hizmetinde olduğunu vurgulayarak “Sizler anne babalarınızın bu güne kadar okutup, büyütüp çeşitli beklentilerle buraya gönderdiği, bizlere emanet edilenlersiniz. Bizler sizleri emanetlerimiz olarak görüyoruz. Bizler de sizlerin en iyi eğitimi almanız için bütün imkanlarımızı en iyi şekilde değerlendiriyoruz. Üniversite hayatı insan hayatının belirleyici unsurlarından biri. Ana kampüsümüz, fiziksel olarak Türkiye’nin sayılı kampüslerinden biri. Yükseköğretim kavramı ve kazanımları aldığınız derslerden ibaret değil, sınavlardan ibaret değil bunun dışında okulun kazandırdığı kültürel ve sosyal çevre önemli. Dersler online olarak da devam edebilirdi ama siz Türkiye’nin farklı şehirlerinden Nevşehir’e geldiniz. Her şehir bizim hocamızdır. Şehir size sosyal, ekonomik kültürel hayatıyla çok şey öğretir. Bu şehir kadim bir medeniyet şehri. Çok değerli tarihi kalıntılar var, doğal güzellikler var. İnsanların binlerce kilometre öteden turist olarak geldiği şehirde sizler yaşayacaksınız. Sosyal yönünüzü geliştirin” dedi.   

Rektör Aktekin konuşmasını, “Avanos Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulu Müdürlüğümüz tarafından bu yıl kayıt yaptıran öğrencilerimize yönelik düzenlenen uyum programının hayırlı olmasını diliyor, bu vesilesiyle Meslek Yüksekokulumuzu tercih eden sevgili öğrencilerimizi tebrik ediyor, kendilerine başarılar diliyorum.  Uyum programımıza katkı veren, sayın protokol üyelerine, kurum ve kuruluşlara, emeği geçen tüm katılımcılara teşekkür ediyorum” diye tamamladı.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Avanos Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulu, Avanos Kaymakamlığı, Avanos Belediyesi ve yerel yönetimlerin katımlarıyla, Avanos Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulu öğrencilerine yönelik düzenlenen uyum programı, katılımcıların öğrencilerle bilgi paylaşımları, mevcut durum analizi, ihtiyaçların belirlenmesi ve çözüm önerileri, öğrencilerden taleplerin alınarak değerlendirilmesinin ardından sona erdi.