Fulbright Yüksek Lisans Burs Başvuruları Açıldı

10 Ocak 2022 2129
Fulbright Yüksek Lisans Burs Başvuruları Açıldı

Burs Adı: Master’s

Burs Başlangıç Dönemi: 2023-2024 Akademik Yılı Güz Dönemi

Burs Süresi: En fazla 2 akademik yıl

Bursiyerin yerleştiği üniversitenin akademik takvimine ve programına bağlı olarak bir akademik yıl (9-12 ay arası)

  • Yenilenebilen ikinci akademik yıl (en fazla 9 ay)
  • İki yıl veya daha fazla süren programlarda bursun ikinci yıl için devam etmesi, birinci yılın sonundaki akademik başarıya bağlıdır.

Bursun Kapsamı              

  • Bir akademik yıl için 50.000 ABD Doları’na kadar burs imkanı:
  • Eğitim ücreti ve masrafları (1.000 ABD Doları kitap masrafı ve 350 ABD Doları yerleşme masrafı bu tutara dahil)
  • Aylık yaşam masrafları (gidilecek şehre bağlı olarak hazırlanan bir çizelge üzerinden belirlenmektedir.)
  • Üniversite sağlık sigortası
  • Gidiş-dönüş uçak bileti

Akademik Dürüstlük     

Adaylar, olgunluk, güvenilirlik, dürüstlük ve profesyonellik sergilemekle yükümlüdür. Başvuru ya da burs süresince tespit edilen intihal (“aşırma”) vakaları, adaylıktan çıkarılma ya da bursun sonlandırılması ile sonuçlanacaktır.

Kimler Başvurabilir ?

Eğitim

Bir lisans programı mezunları veya bir lisans programından en geç Temmuz 2023’te mezun olacak olanlar

(3. ve 4. Sınıf öğrencileri veya lisans programının uzunluğuna göre programın son 2 yılında olan öğrenciler)

Not Ortalaması

Mezunlar: Mezuniyet ortalaması 4.00’lük sistemi kullanan üniversiteler için en az 3.00 veya 100’lük sistemi kullanan üniversiteler için en az 76.66 olanlar

Öğrenciler: Güz 2021 dönemi sonrasında genel not ortalaması 4.00’lük sistemi kullanan üniversiteler için en az 3.00 veya 100’lük sistemi kullanan üniversiteler için en az 76.66 olanlar (akademik başarının mezun olana kadar sürdürülmesi gerekmektedir.)

* Not ortalaması, hem 4.00’lük sisteme hem de 100’lük sisteme göre belirtilen not dökümlerinde 4.00’lük sistem dikkate alınacaktır.

İngilizce Bilgisi

Akademik düzeyde ileri derecede İngilizce bilgisi olanlar

  • İngilizce düzeyini belgelemek için gerekli minimum skorlar TOEFL iBT ve TOEFL iBT Special Home Edition için 75, IELTS Akademik için 6, Pearson Test of English (PTE) Akademik için 60,  ODTÜ İngilizce Yeterlilik Sınavı (İYS) için 75 ve Boğaziçi Üniversitesi İngilizce Yeterlilik Sınavı (BÜYES) için C’dir.
  • Sınav sonuç belgenizin orijinalini ya da resmi onaylı bir kopyasını başvuru paketinize eklemeniz gerekmektedir. Fotokopi olan sonuç belgeleri kabul edilmemektedir. ODTÜ İYS ve BÜYES sınav sonuç belgelerinin, sınavı yapan üniversitenin yetkili birimi tarafından resmi onaylı olması gerekmektedir.

PTE Akademik, ODTÜ İYS ve BÜYES sınavlarından geçerli bir sınav sonucuna sahip olmak sadece Fulbright Yüksek Lisans Bursu’na başvuru için yeterlidir. Bursa aday gösterilmeniz halinde ABD’deki yüksek öğrenim kurumlarına başvuruda kullanmak üzere TOEFL ya da IELTS sınavlarından birine girmeniz gerekecektir.

İş Tecrübesi

İşletme alanında (MBA) ve İşletme’nin Muhasebe, Finans (“MS in Finance” eğitimi dahil olmak üzere), Pazarlama, Lojistik, Uluslararası Ticaret ve Mühendislik Yönetimi gibi alt alanlarında burs almak için başvuran kişilerden başvuru tarihinde en az 1 yıl tam zamanlı, fiilî iş tecrübesi sahibi olma şartı aranmaktadır.

* Başvuru esnasında adayın en az 1 yıl tam zamanlı iş tecrübesi olması ve seçildiği takdirde de, ABD’de programa başlayıncaya dek çalışmaya devam etmesi gerekmektedir.

Başvuru için ne yapmalıyım ?

2023-2024 Akademik Yılı Yüksek Lisans Bursuna başvuru için bir “Başvuru Paketi” oluşturmanız ve Komisyonumuzun Ankara Ofisine ulaştırmanız gerekmektedir.

Son başvuru tarihi nedir ?

6 Nisan 2022

* Online başvuru formundaki “Preliminary Questions” bölümünde, başvuru dönemi olarak mutlaka “2023-2024” akademik yılını seçiniz.

Başvuru paketinin içinde neler olmalı ?

Aşağıdaki belgelerden herhangi biri eksik olan başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır:

  1. Başvuru Paketi Kontrol Listesi (Bu belgeye bu sayfanın alt bölümünde ulaşabilirsiniz.)
  2. Ek Bilgi Formu (Bu belgeye bu sayfanın alt bölümünde ulaşabilirsiniz.)
  3. Online Başvuru Formu Çıktısı (Sayfanın üst bölümündeki “Başvuru” butonundan erişebilirsiniz.)
  4. Bitirilen tüm programlar için resmi onaylı Diploma kopyası veya resmi onaylı Geçici Mezuniyet Belgesi (Tercihen İngilizce olmalıdır.)
  5. Devam edilen programlar için resmi onaylı Öğrenci Belgesi (Tercihen İngilizce olmalıdır.)
  6. Bitirilen ve devam edilen tüm programlar için resmi onaylı Not Dökümü (Transkript) (Tercihen İngilizce olmalıdır.)
  7. 3 adet Referans Mektubu (Son başvuru tarihine kadar tamamlanmalıdır.)
  8. TOEFL iBT, Akademik IELTS, Pearson Test of English Academic, ODTÜ İngilizce Yeterlilik Sınavı veya Boğaziçi Üniversitesi İngilizce Yeterlilik Sınav Sonuç Belgesi (TOEFL, IELTS ve PTE sınavları için eğer orijinal sonuç belgesi yerine kurum kodumuzu kullanarak bize sonucunuzu ilettiyseniz, başvuru paketine sınav tarihinizi belirten bir dilekçe ekleyiniz. ODTÜ İYS veya Boğaziçi Üniversitesi İYS sınav sonuçları ise mutlaka orijinal belge olmalıdır. Belirtilen sınavlardan birine, bursa son başvuru tarihinden önce girmiş olmanız gerekmektedir.)
  9. İngilizce Özgeçmiş (CV)
  10. Nüfus Cüzdanı Fotokopisi
  11. Fotoğraf
  12. İş Tecrübesini Gösterir Belge (İşletme ve İşletme’nin alt dallarına başvuracaklar için)

Ne zaman ulaştırmalıyım ?

Elden ulaştıracaklar: En geç 6 Nisan 2022 Çarşamba günü Komisyonumuz’un Ankara Ofisine saat 17:00’a kadar elden iletmeniz gerekmektedir.

Kargo ile ulaştıracaklar: En geç 6 Nisan 2022 tarihinde kargoya vererek 8 Nisan 2022 Cuma gününe kadar Komisyonumuz’un Ankara Ofisine ulaştırılması gerekmektedir. Başvuru Paketinizi göndermek için özel kargo şirketi tercih etmenizi ve posta sürecinizi takip etmek için takip numaranızı saklamanızı tavsiye ederiz. 6 Nisan 2022 tarihinden sonra postaya verilen veya 8 Nisan 2022 tarihinden sonra elimize ulaşan başvurular kabul edilmeyecektir.

Yüksek Lisans Bursu için daha detaylı bilgi edinmek ve başvuru yapmak için lütfen tıklayınız.