NEVÜ’lü Bedensel Engelli Öğrenci Büşra Ay Dereceyle Mezun Oldu

01 Temmuz 2022 1636
NEVÜ’lü Bedensel Engelli Öğrenci Büşra Ay Dereceyle Mezun Oldu

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ)  Fen-Edebiyat Fakültesi’nin kas hastalığı (Merozin Negatif Müsküler Distrofi) nedeniyle bedensel engelli olan öğrencisi Büşra Ay, lisans eğitimini tamamlayarak mezun oldu.  

NEVÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümündeki 4 yıllık lisans eğitimini bölüm üçüncülüğü ile tamamlayarak mezun oldu.  Büşra’nın bir sonraki hedefi ise yüksek lisans yapmak. Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi ‘2021-2022 Akademik Yılı’ mezuniyet törenine katılan Büşra Ay’a Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin ve Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel mezuniyet belgesini vererek kitap hediye etti.

NEVÜ’de öğrencilik yıllarının çok güzel ve verimli geçtiğini belirten Büşra Ay, Üniversite Rektörlüğü başta olmak üzere tüm akademik ve idari birimlerinden çok güçlü destek gördüğünü söyledi. NEVÜ’de eğitim gördüğü süre zarfında bütün imkanlara zorlanmadan erişebildiğini belirten Büşra Ay, "Engelsiz üniversite" adına yapmış olduğu çalışmalarla Türkiye’nin örnek üniversitelerinden biri olan NEVÜ’den mezun olmanın gurur ve mutluluğunu yaşadığını ifade etti. Desteklerinden dolayı başta NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin olmak üzere üniversite yönetimine, NEVÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanlığına ve Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü hocalarına,  tüm akademik ve idari birimlerin personeline teşekkür eden Ay, yeni hedefinin NEVÜ’de yüksek lisans yapmak olduğunu söyledi.

"Yüksek lisans öğrencimiz olarak görmek istiyoruz"

Büşra Ay’ın NEVÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünü dereceyle tamamlayarak mezun olduğunu belirten Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin,  Büşra Ay’ı mezuniyetinden dolayı kutladı.

Rektör Aktekin yaptığı açıklamada, “Büşra kardeşimiz Üniversitemizin en başarılı, en azimli ve en çalışkan öğrencilerinden biriydi. Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümümüzdeki eğitimini dereceyle tamamlayarak mezun oldu.  Kendisi azimle hedefine doğru ilerliyor. Büşra’nın yeni hedefi NEVÜ’de yüksek lisans eğitimi almak. Üniversitemizde kendisini yüksek lisans öğrencimiz olarak görmek istiyoruz. Büşra’nın bu azminin ve başarısının tüm öğrencilere örnek olmasını istiyorum. Biz üniversite olarak öğrencilerimizin her türlü ihtiyaçlarını karşılama konusunda her zaman üzerimize düşeni yaptık ve yapmaya devam edeceğiz. “Engelsiz Üniversite” birimimiz marifetiyle Büşra gibi tüm engelli kardeşlerimizin önlerine çıkan engelleri birer birer kaldırmak için var gücümüzle çalışıyoruz” diye konuştu.