Rektör Aktekin 2022 KPSS Lisans Sınavına Girecek Adaylara Başarılar Diledi

17 Eylül 2022 988
Rektör Aktekin 2022 KPSS Lisans Sınavına Girecek Adaylara Başarılar Diledi

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü ve ÖSYM Nevşehir Sınav Koordinatörü Prof. Dr. Semih Aktekin, 18 Eylül 2022 Pazar günü iki oturumda yapılacak olan “2022 Kamu Personeli Seçme Sınavı’na (Genel Yetenek - Genel Kültür/ Eğitim Bilimleri)” girecek tüm adaylara başarılar diledi.

Sınav günü Nüfus Müdürlüklerinin 07.00 ile 14.30 saatleri arasında hizmet vereceğini söyleyen NEVÜ Rektörü ve ÖSYM Nevşehir Sınav Koordinatörü Prof. Dr. Semih Aktekin, sınava girecek adayların sabah oturumu için saat 10.00’dan sonra, öğleden sonraki oturum için ise 14.30’dan sonra sınav binalarına alınmayacağından dolayı sınav saatinden en az 1 saat önce hazır bulunmalarına yönelik uyarıda bulundu.

Rektör Aktekin, “Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı 18 Eylül 2022 Pazar günü Nevşehir İl Merkezinde yapılacak olan 2022 Kamu Personeli Seçme Sınavı (Genel Yetenek - Genel Kültür/ Eğitim Bilimleri) iki oturum olarak gerçekleştirilecek. Nevşehir il merkezinde 3400’ü  kadın aday ve 1750’si de erkek aday olmak üzere toplam 5150 aday girecek. 19 binada ve 278 salonda gerçekleştireceğimiz sınavda ayrıca 649 personel görev alacak.

18 Eylül 2022 tarihinde uygulanacak 2022 Kamu Personel Seçme Sınavı (Genel Yetenek- Genel Kültür/Eğitim Bilimleri (KPSS LİSANS) girecek adaylardan, T.C. Kimlik Kartını kaybeden, T.C. Kimlik Kartında fotoğrafı bulunmayan, nüfus cüzdanı olmayan veya nüfus cüzdanında T.C. Kimlik Numarası, fotoğraf, soğuk damga bulunmadığı için sınava kabul edilmeyecek durumda olanlar için sınav yapılacak merkezlerdeki ekte sunulan İl/İlçe Nüfus Müdürlükleri, İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünce  18 Eylül Pazar günü  07.00-14.30 saatleri arasında açık tutulacak. Söz konusu Müdürlüklere başvuran adaylara, müdürlük personeli tarafından fotoğraflı, imzalı-mühürlü, barkodlu-karekodlu veya fotoğraflı, barkodlu-karekodlu ‘Geçici Kimlik Belgesi’ düzenlenecek. Bu amaçla, sınav günü Nüfus Müdürlüğüne başvuran adaylar, Nüfus Müdürlüğü personeli ile birlikte ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinde yer alan ilgili sınavın başvuru bilgilerine T.C. Kimlik Numaraları ve aday şifreleri ile erişebilecekler.

Nüfus Müdürlüğü personelince adayın bilgilerinin kontrolü yapılarak adaya fotoğraflı, imzalı-mühürlü, barkodlu-karekodlu veya fotoğraflı, barkodlu-karekodlu ‘Geçici Kimlik Belgesi’ düzenlenecektir. Adaylar, Nüfus Müdürlüklerince düzenlenen fotoğraflı, imzalı-mühürlü, barkodlu-karekodlu veya fotoğraflı, barkodlu-karekodlu Geçici Kimlik Belgeleri ile sınava girebileceklerdir. ’Geçici Kimlik Belgesi’ dışında verilen belge, form vb. sınava giriş için kabul edilmeyecektir. Bu amaçla, Nüfus Müdürlüğüne başvuran adayın, ilgili sınavın Sınava Giriş Belgesi ve biyometrik fotoğrafının yanında olması gerekmektedir” dedi.

Sınava girecek tüm adaylara başarılar dileyen Rektör Aktekin ayrıca sınavda görev alacak tüm akademik ve idari personele, Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü personeline, bina ve sınav güvenliğinden sorumlu Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğü personellerine teşekkür etti.