Rektör Aktekin’den 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı Mesajı

19 Eylül 2022 995
Rektör Aktekin’den 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı Mesajı

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılının başlaması dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

(NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, yayınladığı mesajında 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı’nın hayırlı olması temennisinde bulundu.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinin her geçen gün büyüyüp geliştiğini dile getiren Rektör Aktekin, “Başarılarıyla adından söz ettiren, çalışmalarıyla bölgesinden başlayarak ülkemizin kalkınmasına destek olan Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, gelişmiş akademik ve fiziki alt yapısı, nitelikli akademik kadrosu,  geniş ölçekli bölüm ve programları,  kendi alanında Türkiye’nin önde gelen Fakülte, Enstitü, Yüksekokul ve Meslek Yüksekokulları ile ülkemizin en çok tercih edilen seçkin üniversiteleri arasındadır.

Üniversitemizin Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) tarafından Bölgesel Kalkınma Odaklı İhtisaslaşma Programı'na "Doğal ve Kültürel Miras Turizmi" alanında dahil edilmesi ile bu kapsamda çok önemli projeleri hayata geçiriyoruz.

Üniversitemizde eğitim alan öğrencilerimiz; bir yandan tercih ettikleri alanlarda uzmanlaşarak meslek sahibi olurlarken diğer yandan üniversitemizin uluslararası standartlarda gelişmiş alt yapısı ve uluslararası standartlardaki tesisleri sayesinde bilimsel, sosyal, kültürel ve sportif etkinliklerle kendilerini geliştirme imkânlarına sahiptirler” dedi.  

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi ailesi olarak 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı’nın sevincini ve heyecanını hep beraber yaşadıklarını dile getiren Rektör Aktekin,  “Sevgili Öğrencilerimiz, hayatınızın bu önemli sürecinde, Hünkar Hacı Bektaş Veli’nin  “Ara, Bul” “İlimden Gidilmeyen Yolun sonu Karanlıktır” sözlerini şiar edinip kendi öğrenmelerinizin sorumluluğunu alacağınıza,  üniversitemizin size kazandıracağı bilgi ve becerileri pekiştirerek başarı çıtanızı daima daha yukarılara çıkaracağınıza yürekten inanıyorum.  Ülkemizi daha müreffeh bir geleceğe hep birlikte taşıyacağız.

Bu duygu ve düşüncelerle, 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı’nın tüm öğrencilerimiz, akademik ve idari personelimiz ile tüm paydaşlarımıza,  Ülkemize, Bölgemize ve Nevşehir’imize hayırlar getirmesini diliyorum” şeklinde ifade etti.