NEVÜ Rektör Yardımcısı Öztürk ‘19 Eylül Gaziler Günü’ Anma Programına Katıldı

19 Eylül 2022 1059
NEVÜ Rektör Yardımcısı Öztürk ‘19 Eylül Gaziler Günü’ Anma Programına Katıldı

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şahlan Öztürk, Nevşehir’de düzenlenen ’19 Eylül Gaziler Günü’ anma programına katıldı.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'e ‘Mareşal’ rütbesi ile ‘Gazi’ unvanının verilişinin 101. yıldönümü olan ‘19 Eylül Gaziler Günü’ dolasıyla ilk tören Nevşehir Şehitliğinde gerçekleştirildi. Törene; Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, AK Parti Nevşehir Milletvekili Yücel Menekşe, Nevşehir Cumhuriyet Başsavcısı İsmet Çınar, Nevşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran,  Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şahlan Öztürk, Nevşehir İl Emniyet Müdürü Ali Loğoğlu, Nevşehir İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Bahittin Murat Yakın, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği İl Temsilcisi Zeki Didinmez, Vatan Şehitleri ve Gazileri Dernek Başkanı Ramazan Çiftci ve Nevşehir Vatan Sevdalıları Derneği Başkanı İhsan Biçkin, protokol üyeleri, gaziler ve şehit yakınları katıldı.

Buradaki tören saygı duruşu, İstiklal Marşı’nın okunması, saygı atışı ve okunan Kur’an-ı Kerim tilavetinin akabinde çelenklerin sunulması ile başladı. Vatan Şehitleri ve Gazileri Dernek Başkanı Ramazan Çiftci günün anlam ve önemini belirten konuşmasıyla devam eden tören, Vali İnci Sezer Becel ve beraberindeki heyetin Kaldırım Mezarlığında bulunan şehit kabirlerini ziyaret ederek dua etmeleriyle devam etti. 

Protokol üyeleri ayrıca Nevşehir Valiliği tarafından Topuzlu Han’da düzenlenen yemekte gazi ve şehit yakınları ile bir araya geldi.