2022 - YKS Ek Kontenjan İle Üniversitemize Yerleşen Adayların Kesin Kayıt İşlemleri

20 Eylül 2022 1967
2022 - YKS Ek Kontenjan İle Üniversitemize Yerleşen Adayların Kesin Kayıt İşlemleri

2022 – YKS EK KONTENJAN İLE ÜNİVERSİTEMİZE YERLEŞEN ADAYLARIN KESİN KAYIT İŞLEMLERİ

 

Üniversitenizi kazandım nasıl kayıt yaptırabilirim ?

Üniversitemize 2022-YKS Ek Kontenjan ile kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemlerini;

26-30 Eylül 2022 tarihleri arasında şahsen veya kanuni temsilcileri aracılığı ile Üniversitemiz Akademik birimlerince yapılacaktır. Ayrıca 25-28 Eylül 2022 tarihlerinde e-devlet (https://www.turkiye.gov.tr/ )  üzerinden kayıtlarını online olarak yapabilirler.

Bu adrese E-Devlet şifresi ile girerek, ‘E-Hizmetler’ sekmesinden açılacak sayfanın sonunda yer alan ‘Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’ başlığı altındaki ‘Üniversite E-Kayıt’ sekmesinden kayıt işlemlerini tamamlayabilirler. Kayıt işleminden sonra mutlaka kayıt yapıldığına dair belge alınmalıdır.

 

E-Kayıt Yaptırarak Üniversitenize kayıt oldum şahsen gelerek evrak teslim etmeme gerek var mı?

Bu yöntemle kayıt işlemini tamamlayan öğrencilerin Üniversitemize kayıtlarla ilgili olarak gelmelerine veya herhangi bir belge getirmelerine gerek yoktur.

 

E-Devlet Şifremi Nereden alabilirim?

E-devlet şifresi, şahsen başvuru ile üzerinde T.C. Kimlik Numara’sının bulunduğu fotoğraflı kimlik (nüfus cüzdanı, pasaport veya ehliyet) ibraz edilerek yurt içinde PTT Merkez Müdürlükleri’nden veya yetkili şubelerinden alınabilir. 

 

Üniversitemiz Gülşehir Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Özel Güvenlik ve Koruma programına yerleşen öğrencilerimiz;

1. 5188 sayılı Kanun’un 10.maddesinin (d) bendi gereğince ilgili makamlardan ya da e-devletten alınacak bir adet “Adlî Sicil Kaydı Belgesi”.

2. 5188 sayılı Kanun’un 10.maddesinin “Görevin yapılmasına engel olabilecek vücut ve akıl hastalığı ile engelli bulunmamak” hükmünü amir olan (f) bendi ile ilgili Yönetmeliğin “Sağlık Şartları” başlıklı 18.maddesi gereğince tam teşekküllü bir hastaneden (bir devlet ya da üniversite hastanesinden ya da özel bir hastaneden) alınacak “Sağlık Kurulu Raporu”.

Sağlık Kurulu Raporu’na ilişkin ÇOK ÖNEMLİ HUSUSLAR şunlardır:

 a. Sağlık Kurulu Raporu, okula teslim edileceği tarih itibarıyla, son bir yıl içerisinde alınmış  olmalıdır.

 b. Sağlık Kurulu Raporu’nun karar kısmına “Silahlı Özel Güvenlik Görevlisi Olur” ya da  “Silahsız Özel Güvenlik Görevlisi Olur” şeklinde kesin karar yazılmış olmalıdır. Kesin  kararın yazılı olmadığı Sağlık Kurulu Raporları kabul edilmeyecektir.

 c. Sağlık Kurulu Raporu 26.06.2021 tarih ve 31523 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanarak  yürürlüğe girmiş olan “Özel Güvenlik Görevlileri Sağlık Şartları Yönetmeliği”  (Yönetmelik için tıklayınız) gereğince alınmış olmalıdır. Bu yönetmeliğin ekinde bulunan  “Hastalık Branşlarının Sınıflandırılması” (Yönetmeliğin bu başlıklı eki için tıklayınız)  başlıklı bilgiler sağlık sorunlarının kabul edilebilir sınırlarını belirlemektedir. Bu sınırlara uymayan  sağlık sorunları bulunan adayların raporlarına “Özel Güvenlik Görevlisi Olamaz” kararı yazılır.  Hakkında bu kararı içeren rapor düzenlenmiş olan adayların, yerleştirilmiş olsalar bile programa  kesin kayıtları yapılamaz. Bu nedenle adayların tercih yapmadan önce tam teşekküllü bir  hastaneden sağlık kurulu raporu almaları kesin kayıt tarihlerinde mağduriyet yaşamamaları  açısından elzemdir.

 d. Raporun alınması 3-6 gün (belki daha fazla) sürebilmektedir. Bu nedenle adayların hastaneye  makul bir süre öncesinde başvurmaları gecikmeler yaşamamaları açısından yararlı olacaktır.

3. Lise Diploması (aslı görüldükten ve kontrol edildikten sonra adaya iade edilecektir).

 

E- Kayıt yaptıramıyorum ne yapmalıyım?

T.C. Kimlik Numarasına sahip olmama, Yurtdışında bulunduğundan e-devlet şifresi alamama,  Halen bir başka yükseköğretim kurumuna kayıtlı olma, Lise mezuniyeti e-okul üzerinden teyit edilememe gibi nedenlerle e-devlet üzerinden e-kayıt işlemini yapamayan adayların kayıt işlemi Üniversitemiz akademik birimlerinde yapılacaktır.

Eksik bilgi ve belge ile kayıt yapılmayacaktır.

Şahsen kayıtlarda adayların lise diplomalarının asıllarını getirmeleri gerekmektedir.

 

Başka Bir Yükseköğretim Kurumundan veya Liseden mezun olamadım tek ders sınavına veya bütünleme sınavına gireceğim kayıt yaptıramayacak mıyım ?

Başka Bir Yükseköğretim Kurumundan veya liseden mezun olabilmek için Bütünleme veya tek ders sınavına girecek olan adayların geçici kayıtları yapılacak olup, 30 Aralık 2022 tarihine kadar lise diplomalarını ibraz etmeleri halinde asıl kayıtları yapılacaktır. Bu tarihe kadar lise diplomasını getirmeyenlerin kayıtları silinecektir.

 

Kaydımı E-Kayıt veya Şahsen gelerek yaptım ne yapmam gerek ?

Üniversitemize kayıt olan ve başka bir örgün programda kayıtlı olmayan birinci öğretim öğrencileri herhangi bir ücret yatırmayacaktır. İkinci öğretim ve uzaktan eğitim öğrencileri, öğrenim ücretlerini 26-30 Eylül 2022 ZİRAAT BANKASI şubelerinden öğrenci numaralarını veya T.C. Kimlik numaralarını kullanarak yatıracaklar. 

 

Ders kayıtlarımı nasıl yapacağım?

Yeni kayıt olan öğrencilerimiz (hazırlık sınıfı dahil) ders kayıtlarını 26-30 Eylül 2022 tarihleri arasında Öğrenci Bilgi Sistemine giriş (https://ubs.nevsehir.edu.tr/)  yapacaktır. Öğrenci Bilgi Sistemine giriş için Kullanıcı adı kısmına Öğrenci Numaranızı Şifre kısmına T.C Kimlik numaranızı girmeniz gerekmektedir.  Ders kayıtları haftasında Sisteme giriş yapan birinci sınıf öğrencilerimiz, sol üst kısmında yer alan “Ders Ön Kayıt” sekmesine giriş yapacaklardır. Birinci sınıf öğrencilerimizin toplam alacağı ders kredisi 30 (AKTS) ‘ dir.

Dolayısıyla “Seçilen; Sınıfınızdan:30, Toplam Sınıra Giren:30” (resminizin altındaki bölümde) bilgilerini görmeniz halinde ekranın sağ üst köşesinde bulunan kaydet sekmesine tıklayarak danışman onayına göndermeniz gerekmektedir. Danışmanınızın onayından sonra ders kayıt işlemleriniz gerçekleşmiş olacaktır.

 

Daha önce başka Üniversiten aldığım derslerden muaf olmak istiyorum ne yapmalıyım?

Daha önce herhangi bir yükseköğretim kurumunda öğrenim görüp Üniversitemize yerleşen öğrencilerden muafiyet talebinde bulunacak olanlar kayıtların başlangıç tarihinden itibaren 10 gün içerisinde ilgili birime muafiyet için dilekçeyle başvurmaları gerekmektedir.

 

NOT: Üniversitemiz 2022-2023 Eğitim-Öğretim yılı 19 Eylül 2022 tarihinde başladığından 2022 YKS Ek Kontenjanla yerleşen öğrencilerimizin Üniversitemize kayıtlarını yaptıktan sonra, ders kayıtlarını yaparak derslerine devam etmeleri gerekmektedir.

Akademik birimlerimizin web sitelerine ulaşmak için tıklayın.