Rektör Aktekin Eğitim Fakültesi’nin Akademik Kurul Toplantısına Katıldı

22 Eylül 2022 1449
Rektör Aktekin Eğitim Fakültesi’nin Akademik Kurul Toplantısına Katıldı

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Eğitim Fakültesi ‘2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Güz Dönemi Akademik Kurul Toplantısı’, NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin’in katılımıyla gerçekleştirildi.

NEVÜ Eğitim Fakültesi Konferans Salonunda Fakülte Dekanı Prof. Dr. Muhammet Şevki Aydın, Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Davut Sarıtaş ve Doç. Dr. Şeyhmus Aydoğdu ile öğretim elemanlarının hazır bulunduğu toplantıda konuşan Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin, yeni eğitim-öğretim yılında öğrencilerin en iyi şekilde eğitim almalarına yönelik yürütülecek çalışma ile birlikte yapılması planlanan bilimsel, kültürel ve sosyal etkinliklere değindi.

Aktekin, “Öncelikle yeni eğitim-öğretim yılımızın öğrencilerimiz başta olmak üzere tüm akademik ve idari personelimiz için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Bildiğiniz üzere üniversitemiz şehir merkezinde bulunan ana yerleşkemiz başta olmak üzere 7 ilçe ile toplam 8 yerleşkemizde 10 fakülte, 9 meslek yüksekokulu, 4 enstitü, 2 yüksekokul, 19 araştırma ve uygulama merkezi ve 23 binin üzerinde öğrencimizle şehrin ve bölgenin de bizlerden beklentileri ve ihtiyaçları doğrultusunda hızla büyüyerek gelişmeye devam ediyoruz. Tabi ki bununla birlikte alanında uzman nitelikli akademik personel sayımızı da arttırmaya büyük önem veriyoruz.

Şunu memnuniyetle de belirtmek isterim ki hep birlikte yürüttüğümüz güzel ve başarılı çalışmalarımız neticesinde üniversitemiz, 2022 YKS ile bu sene %100’lere yaklaşan dolulukla ülkemiz üniversiteleri arasında en çok tercih edilen üniversiteler arasında bir kez daha yerini aldı. Bu hepimiz için gurur verici bir sonuç.

Diğer taraftan öğrenci merkezli eğitim-öğretim sistemini benimseyen üniversite olarak öğrencilerimizin aldıkları dersle birlikte alan dışı olarak kendilerini geliştirmelerine yönelik öğrenci kulüp ve topluluklarımız başta olmak üzere üniversitemizin tüm birimleriyle güzel ve başarılı etkinlikler gerçekleştirmeyi planlıyoruz” diye konuştu.

Eğitim Fakültesi’nin yeni eğitim-öğretim yılına yönelik hazırlıklara dair bilgilerin verildiği toplantı, Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin’in öğretim elemanlarının yeni eğitim öğretim yılı hazırlıkları kapsamında dile getirdikleri istek ve taleplerini alması ile sona erdi.