Rektör Aktekin Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi’nin “Kurumsal Akreditasyon Belgesi Takdim Töreni”ne Katıldı

30 Eylül 2022 968
Rektör Aktekin Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi’nin “Kurumsal Akreditasyon Belgesi Takdim Töreni”ne Katıldı

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından “Kurumsal Akreditasyon Belgesi” almaya hak kazanan Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi’nin belge takdim törenine katıldı.

Ahi Evran Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen takdim törenine Kırşehir Valisi Hüdayar Mete Buhara, Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) Başkanı Prof. Dr. Muhsin Kar, ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, Kırşehir Belediye Başkan Vekili Osman Uçar, Cumhuriyet Başsavcısı Soner Aygün, Adalet Komisyonu Başkanı Ömer Dadal, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Anadolu Üniversiteler Birliğine üye Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin ve diğer üye üniversitelerin rektörleri, Kırşehir il protokolü, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan Kurumsal Akreditasyon Belge Takdim Töreninde Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Prof. Dr. Vatan Karakaya,  Anadolu Üniversiteler Birliği Dönem Başkanı ve Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Mehmet Kul, ÖSYM Başkanı Sayın Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy ve Kırşehir Valisi Hüdayar Mete Buhara birer konuşma yaptı.

Yapılan konuşmaların ardından tören YÖKAK Başkanı Prof. Dr. Muhsin Kar’ın ‘Kurumsal Akreditasyon Belgesini’  Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Prof. Dr. Vatan Karakaya’ya takdim etmesi ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.