NEVÜ Öğrencilerine Ücretsiz “Engellilerde At Destekli Aktiviteler İçin Yardımcı Personel Yetiştirme Kursu”

25 Kasım 2020 1611
NEVÜ Öğrencilerine Ücretsiz “Engellilerde At Destekli Aktiviteler İçin Yardımcı Personel Yetiştirme Kursu”

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ)’de eğitim gören öğrencilere yönelik ücretsiz “Engellilerde At Destekli Aktiviteler İçin Yardımcı Personel Yetiştirme Kursu” düzenlenecek.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Atçılık – Binicilik Uygulama ve Araştırma Merkezi (AT-BİN) ile Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (NEVSEM) işbirliğinde NEVÜ’de eğitim gören öğrencilere yönelik, 01.12.2020 – 15.12.2020 tarihleri arasında ücretsiz “Engellilerde At Destekli Aktiviteler İçin Yardımcı Personel Yetiştirme Kursu” açılacak.

NEVÜ AT-BİN Binicilik Tesislerinde uygulamalı olarak düzenlenecek olan kursta öğrencilere, at bakımı ve beslenmesi, tımar, çılbır eğitimi, at anatomisi ve atlarla iletişim gibi içeriklerden oluşan dersler verilecek. Kurs sonunda “At Liderliği” ve yan “Yürüyücülük” becerilerini geliştirecek olan öğrencilerin daha sonra engelli bireyler için düzenlenecek olan at destekli aktivitelerde gönüllülük esaslarına göre görev alarak destek olmaları sağlanacak.

Düzenlenecek olan kursa katılmak isteyen öğrenciler, NEVÜ Atçılık – Binicilik Uygulama ve Araştırma Merkezi (AT-BİN)’e şahsen müracaat etmeleri gerekiyor.