NEVÜ’de Üçüncü Grup “İlk Yardımcı Eğitimleri” Tamamlandı

28 Şubat 2021 1326
NEVÜ’de Üçüncü Grup “İlk Yardımcı Eğitimleri” Tamamlandı

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) İş Sağlığı ve Güvenliği Üst Kurulunda, kurum personellerinin “İlk Yardımcı Eğitimleri”nin alınmasının sağlanması ve “İlk Yardımcı Sertifikası"nın alındırılması kararına istinaden NEVÜ İş Sağlığı ve Güvenliği Koordinatörlüğü, NEVÜ Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü ve Nevşehir İl Sağlık Müdürlüğü koordinasyonunda düzenlenen eğitimlerin üçüncü grubu tamamlandı.

NEVÜ Eğitim Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenen İlkyardım Eğitimi, Sağlık Bakanlığı tarafından “İlkyardım Eğitmeni Belgesi”ne sahip ve aynı zamanda Nevşehir İli 112 Acil Yardım ve UMKE personelleri olan; Hüsnü Dönertaş, İsmail Taşkın, Bayram Gülmez, Hasan Doğan, Mustafa Yücel ve Gülsen Tuncer tarafından verildi.  

İlkyardım Yönetmeliği çerçevesinde düzenlenen ve eğitim alacak personellerin en fazla 21 kişi olacak şekilde gruplandırıldığı eğitimde personele, ilgili yönetmelikte belirtilen konular teorik ve uygulamalı olarak verildi. Eğitim sonunda aynı şekilde teorik ve uygulamalı sınav düzenlenirken, sınavlarda başarılı olan personele Sağlık Bakanlığı onaylı “İlk Yardımcı” belgesi verilecek.  

NEVÜ personeline yönelik düzenlenen eğitimlerin dördüncü gurubu, İlk Yardımcı Eğitmenlerinin yoğunluğu nedeniyle 10-12 Mart tarihlerinde yapılacak şekilde planlandı.