Zorunlu Yabancı Dil (I-II) Dersi Çevrim içi Muafiyet Sınavı Hakkında

22 Eylül 2020 4212
Zorunlu Yabancı Dil (I-II) Dersi Çevrim içi Muafiyet Sınavı Hakkında

Zorunlu Yabancı Dil (I-II) Dersi Çevrim içi Muafiyet Sınavı Hakkında

Önemli Not: Zorunlu Yabancı Dil Dersi Çevrimiçi muafiyet sınavına üniversitemize yeni kayıt yaptıran Turizm Fakültesi birinci sınıf öğrencileri girmeyeceklerdir. Turizm Fakültesi birinci sınıf öğrencileri Turizm Fakültesi'nde yapılacak olan yüz yüze muafiyet sınavına gireceklerdir. Turizm Fakültesi birinci sınıf öğrencileri buraya tıklayarak fakültelerinin yaptığı duyuruya ve sınav başvuru formuna ulaşabilirler.

Zorunlu Yabancı Dil Dersi Çevrim içi Muafiyet Sınavı 28 Eylül 2020 tarihinde Yabancı Diller Yüksekokulu ve Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (NUZEM) koordinatörlüğünde derslik.nevsehir.edu.tr adresinde çevirim içi olarak gerçekleştirilecektir. Öğrenciler kullanıcı adı olarak öğrenci numaralarını, şifre olarak ise T.C. kimlik numaralarını kullanarak uzaktan eğitim sistemine giriş yapıp Yabancı Dil Muafiyet Sınavına katılacaklardır. Sınava katılmak için herhangi bir başvuruya gerek yoktur. Bu sınavın telafisi yapılmayacaktır. Sınav 28 Eylül 2020 Pazartesi günü saat: 09.00-12.00 arasında erişime açık olacak ve 40 dakika sürecektir. Öğrenciler nuzem.nevsehir.edu.tr üzerinde bulunan Destek sekmesinden gerekli teknik bilgilere ulaşabilecek ya da destek talep edebileceklerdir. Söz konusu sınav ile ilgili Yabancı Diller Yüksekokulu ve Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (NUZEM) internet adreslerinin takip edilmesi öğrenciler için faydalı olacaktır.

 

ZORUNLU YABANCI DİL DERSİ MUAFİYET SINAVI İLE İLGİLİ SIK SORULAN SORULAR

Zorunlu Yabancı Dil Dersi Muafiyet Sınavı Yabancı Diller Yüksekokulu koordinatörlüğünde gerçekleştirilen bir sınavdır.

Bu sınav 28 Eylül 2019 Pazartesi günü saat 09:00-12.00 saatleri arasında NUZEM aracılığı ile uzaktan çevrimiçi olarak gerçekleştirilecektir

Zorunlu Yabancı Dil Dersi nedir?

Zorunlu yabancı dil dersleri; üniversiteye yeni kayıt yaptıran öğrencilerin, 2547 sayılı Kanunun 5’inci maddesinin birinci fıkrasının (ı) bendi gereğince almak zorunda oldukları Yabancı Dil (I-II) dersleridir. 

Zorunlu Yabancı Dil Dersi muafiyet sınavına kimler katılabilir?

Üniversitemize yeni kayıt yaptırmış olup zorunlu yabancı dil derslerinden muaf olmak isteyen Turizm Fakültesi 1. sınıf öğrencileri hariç olmak üzere tüm öğrenciler muafiyet sınavına katılabilir. Turizm Fakültesi 1. sınıf öğrencileri yüz yüze muafiyet sınavına katılacaklardır.

Zorunlu Yabancı Dil Dersi muafiyet sınavına katılmak zorunlu mudur?

Zorunlu Yabancı Dil Dersi muafiyet sınavına katılmak zorunlu DEĞİLDİR

Zorunlu Yabancı Dil Dersi muafiyet sınavı nerede yapılır?

Zorunlu Yabancı Dil Dersi muafiyet sınavı pandemi önlemlerinden dolayı uzaktan çevrimiçi olarak derslik.nevsehir.edu.tr adresinde çevirim içi olarak gerçekleştirilecektir.

Zorunlu Yabancı Dil Dersi muafiyet sınavına katılmak için ne yapmalıyım?

Zorunlu Yabancı Dil Dersi Çevirim içi Muafiyet Sınavı için başvuru yapmaya gerek yoktur. Sadece Turizm Fakültesi 1. sınıf öğrencileri yüz yüze muafiyet sınavına tabi oldukları için başvuru yapacaklardır.

Zorunlu Yabancı Dil Dersi muafiyet sınavı sonrası başarılı olma ölçütü nedir?

Öğrencilerin bu sınavdan başarılı olması için Zorunlu Yabancı Dil Çevirim içi Muafiyet Sınavından 100 tam puan üzerinden, kayıtlı olduğu programda haftada

  • 2 saat ders alıyorsa en az 50, 
  • 3 saat ders alıyorsa en az 55, 
  • 4 saat ders alıyorsa en az 60, 
  • 6 saat ders alıyorsa en az 65 ve 
  • 6 saat üzeri ders alıyorsa en az 70 puan almış olması gerekmektedir.

Zorunlu Yabancı Dil Dersi muafiyet sınavından başarılı olanlar sadece güz dönemi Yabancı Dil dersinden mi muaf olacak? Bahar dönemi için bir muafiyet sınavı yapılacak mı?

Zorunlu Yabancı Dil Dersi muafiyet sınavından başarı olan öğrenciler hem güz dönemindeki Yabancı Dil I dersinden hem de bahar dönemindeki Yabancı Dil II dersinden muaf olurlar. Bahar dönemi için ikinci bir muafiyet sınavı yapılmaz. 

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi

Yabancı Diller Yüksekokulu

ydyo@nevsehir.edu.tr