Ek Yerleştirme ile Kayıt Yaptıran Öğrenciler için Zorunlu Yabancı Dil Muafiyet Sınavı

15 Ekim 2020 1735
Ek Yerleştirme ile Kayıt Yaptıran Öğrenciler için Zorunlu Yabancı Dil Muafiyet Sınavı

Üniversitemize ek yerleştirme ile kayıt yapan öğrenciler için Zorunlu Yabancı Dil Muafiyet Sınavı 23.10.2020 Cuma günü Saat 17:00 – 20:00 saatleri arasında https://derslik.nevsehir.edu.tr/ adresinden çevrim içi ortamda yapılacaktır.

Belirtilen saat aralığında eğer değiştirmediyseniz kullanıcı adınız (öğrenci numaranız) ve şifreniz (TC kimlik numaranız) ile sisteme giriş yaparak sınava katılabilirsiniz.

Üniversitemize ek yerleştirme ile kayıt yapan Turizm Fakültesi öğrencileri ise Zorunlu Yabancı Dil Muafiyet Sınavına 23.10.2020 Cuma günü yüz yüze gireceklerdir. Turizm Fakültesi öğrencileri bu sınava girmek için Turizm Fakültesi ile tf@nevsehir.edu.tr mail adresi ve/veya 0384 228 11 30 numaralı telefon üzerinden iletişime geçebilirler.  

Bu sınava girmek zorunlu değildir. Sınava girmeyen veya sınava girip başarısız olan öğrencilerimiz Yabancı Dil I ve Yabancı Dil II derslerinden muaf olamazlar, dersleri takip ederek ve sınavlara katılarak dersi verirler. Sınav sonucu 30 Ekim 2020 tarihine kadar NEVÜ-YDYO internet adresinden duyurulacaktır.

Önemli Not: Bu sınava sadece üniversitemize ek yerleştirme ile kayıt yapan öğrencilerimiz gireceklerdir. Diğer öğrenciler bu sınava girmeyecekler; girseler dahi bu dersten muaf olamayacaklardır.

ZORUNLU YABANCI DİL DERSİ MUAFİYET SINAVI İLE İLGİLİ SIK SORULAN SORULAR

Zorunlu Yabancı Dil Dersi Muafiyet Sınavı Yabancı Diller Yüksekokulu koordinatörlüğünde gerçekleştirilen bir sınavdır. Dönem başında yeni kayıt yaptıran öğrenciler ve sonrasında ek yerleştirme ile kayıt yaptıran öğrencilere bir defaya mahsus olmak üzere uygulanır. 

Bu sınav yeni kayıt yaptıran öğrenciler için 28 Eylül 2020 Pazartesi günü saat 09:00-12.00 saatleri arasında NUZEM aracılığı ile uzaktan çevrimiçi olarak gerçekleştirilmiştir. 23 Ekim 2020 Cuma günü saat 17:00 - 20:00 saatleri arasında ek yerleştirme ile kayıt yaptıran öğrenciler için uygulanacaktır. Ek yerleştirme ile kayıt yaptıran Turizm fakültesi 1. sınıf öğrencileri bu sınava yüz yüze katılacaklardır. 

Zorunlu Yabancı Dil Dersi nedir?

Zorunlu yabancı dil dersleri; üniversiteye yeni kayıt yaptıran öğrencilerin, 2547 sayılı Kanunun 5’inci maddesinin birinci fıkrasının (ı) bendi gereğince almak zorunda oldukları Yabancı Dil (I-II) dersleridir. 

Zorunlu Yabancı Dil Dersi muafiyet sınavına katılmak zorunlu mudur?

Zorunlu Yabancı Dil Dersi muafiyet sınavına katılmak zorunlu DEĞİLDİR

Zorunlu Yabancı Dil Dersi muafiyet sınavı nerede yapılır?

Zorunlu Yabancı Dil Dersi muafiyet sınavı pandemi önlemlerinden dolayı uzaktan çevrimiçi olarak derslik.nevsehir.edu.tr adresinde çevirim içi olarak gerçekleştirilecektir. Turizm fakültesi 1. sınıf öğrencileri için ise gerekli tedbirler alınarak sınav yüzyüze gerçekleştirilecektir. 

Zorunlu Yabancı Dil Dersi muafiyet sınavına katılmak için ne yapmalıyım?

Zorunlu Yabancı Dil Dersi Çevirim içi Muafiyet Sınavı için başvuru yapmaya gerek yoktur. Sadece Turizm Fakültesi 1. sınıf öğrencileri yüz yüze muafiyet sınavına tabi oldukları için fakültelerine elektronik posta (e-mail) ve ya telefonla başvuru yapacaklardır.

Zorunlu Yabancı Dil Dersi muafiyet sınavı sonrası başarılı olma ölçütü nedir?

Öğrencilerin bu sınavdan başarılı olması için Zorunlu Yabancı Dil Çevirim içi Muafiyet Sınavından 100 tam puan üzerinden, kayıtlı olduğu programda haftada

  • 2 saat ders alıyorsa en az 50, 
  • 3 saat ders alıyorsa en az 55, 
  • 4 saat ders alıyorsa en az 60, 
  • 6 saat ders alıyorsa en az 65 ve 
  • 6 saat üzeri ders alıyorsa en az 70 puan almış olması gerekmektedir.

Zorunlu Yabancı Dil Dersi muafiyet sınavından başarılı olanlar sadece güz dönemi Yabancı Dil dersinden mi muaf olacak? Bahar dönemi için bir muafiyet sınavı yapılacak mı?

Zorunlu Yabancı Dil Dersi muafiyet sınavından başarı olan öğrenciler hem güz dönemindeki Yabancı Dil I dersinden hem de bahar dönemindeki Yabancı Dil II dersinden muaf olurlar. Bahar dönemi için ikinci bir muafiyet sınavı yapılmaz. 

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi

Yabancı Diller Yüksekokulu

ydyo@nevsehir.edu.tr