NEVÜ MYO İstişare Toplantılarının On Üçüncüsü Çevrimiçi Olarak Gerçekleştirildi

20 Kasım 2020 1468
NEVÜ MYO İstişare Toplantılarının On Üçüncüsü Çevrimiçi Olarak Gerçekleştirildi

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Meslek Yüksekokulu (MYO) Müdürleriyle başlattığı istişare toplantılarının on üçüncüsü Acıgöl Teknik Bilimler MYO Müdürü Doç. Dr. Serap Çoban tarafından hazırlanan toplantı programı ve Hacıbektaş MYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Serdar Çiçek’in moderatör ve raportörlüğü ile çevrimiçi (Online) olarak yapıldı.

Teknik alt yapısı Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (NEVÜ NUZEM) tarafından sağlanan çevrimiçi (Online) istişare toplantısına; NEVÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Hilmi Çolakoğlu, Avanos MYO, Acıgöl Teknik Bilimler MYO, Gülşehir MYO, Hacıbektaş MYO, Sağlık Hizmetleri MYO, Nevşehir MYO, Ürgüp Sebahat ve Erol Toksöz MYO, Kozaklı MYO, Derinkuyu Emineana ve Yaşar Ertaş Tarım ve Hayvancılık MYO Müdürleri, NEVÜ Araştırma Merkezi Müdürleri, Daire Başkanları, MYO akademisyenleri ile birlikte Nevşehir Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdür Vekili Şinasi İnanıcı ve NEVÜ Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezi (NÜKMER) Müdürü Doç. Dr. Emine Zehra Turan katıldı.

Toplantıya davetli konuşmacı olarak katılan İŞKUR İl Müdür Vekili Şinasi İnanıcı İŞKUR’un tanıtımı, İŞKUR tarafından sunulan destekler ve eğitimler ile NEVÜ ve İŞKUR arasında imzalanan protokol içeriği ile gelecekteki işbirlikleri hakkında sunum gerçekleştirdi.

İnanıcı sunumda, ilk olarak İŞKUR hakkında bilgilendirmede bulundu, daha sonra İŞKUR’un işverenlere yönelik olarak verdiği “İşveren Danışmanlığı, Mesleki Eğitim Kursları, İşbaşı Eğitim Programları, Kısa Çalışma Ödeneği ve İstihdam Teşvikleri” hizmetleri, Mesleki eğitim kurslarının işverenlere faydaları, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Başkanlığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve İŞKUR arasında imzalanan MEGİP (Mesleki Eğitim ve Beceri Geliştirme İşbirliği Protokolü), Sınav ve Belgelendirme İşlemleri, Engelli ve Eski Hükümlülere Yönelik Hibe programı hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

NEVÜ ile Nevşehir İŞKUR arasında imzalanan iş birliği protokolü neticesinde gerçekleştirilen “Kariyer Günü” etkinliği ve etkinlikte öğrencilere verilen CV hazırlama, etkin iş görüşmeleri ve kişisel gelişim seminerleri hakkında bilgi veren İnanıcı ayrıca, protokol kapsamında İŞKUR görevlilerine NEVÜ bünyesine bir ofis verileceğini ve bu sayede İŞKUR hizmetlerinin öğrenciler ile iç içe şekilde çok daha etkin olarak sunulacağını belirtti.

Toplantıya katılan NEVÜ Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezi (NÜKMER) Müdürü Doç. Dr. Emine Zehra Turan ise, İŞKUR ile birlikte gerçekleştirilen “Kariyer Fuarı” etkinliği ile şu ana kadar çeşitli NEVÜ birimlerindeki öğrencilere verilen eğitim ve sertifikaları, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanlığı tarafından yürütülen “Yetenek Kapısı” platformu hakkında bilgi vererek, bu platformun öğrencilere faydaları ve öğrencilerin üye olmasının öneminden bahsetti.

Toplantı, soru cevap ve değerlendirme konuşmaları ile sona erdi.