NEVÜ’den Üç Bilim İnsanı “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları” Listesinde

23 Kasım 2020 2466
NEVÜ’den Üç Bilim İnsanı “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları” Listesinde

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ)’den 3 bilim insanı, ScienceDirect PLOS Biology dergisinin yayınladığı "Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları" listesine girmeye hak kazanmışlardır.

Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesi, ABD'de bulunan Stanford Üniversitesi'nin koordinatörlüğünde ABD'li ve Hollanda'lı bilim insanlarından oluşan bir ekip tarafından, çeşitli bilimsel kriterlerin dikkate alınarak hesaplanması ile oluşturuldu. Liste hazırlanırken, alanında en az 5 makale yayınlamış 7 milyon bilim insanının akademik performansı değerlendirilmiş ve 1996 - 2019 yılları arasında "Scopus Özet" ve "Atıf Veri Tabanı" üzerinden elde edilen bilgilere göre, dünyanın en fazla atıf alan 100 bin bilim insanı belirlendi.  

Makale sayısı, h - indeksi, çok yazarlı yayınların hm - indeksi, atıf / makale oranı gibi bilimsel göstergeler ışığında yapılan hesaplamaların ardından, her bilim insanının çalışma alanı için "Yıllık Etki" ve "Kariyer Boyu Etki" şeklinde iki tür sıralama listesi oluşturuldu. 

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ)  Mühendislik - Mimarlık Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Serkan Şahinkaya, Elektrik – Elektronik Mühendisliği Bölümü öğretim üyeleri Prof. Dr. Ersan Kabalcı ve Doç. Dr. Mehmet Yeşilbudak, "Mühendislik" alanında "Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları" listesine girme başarısı gösterdi.

Mendeley tarafından yayımlanan kaynak dosyalar için: https://data.mendeley.com/datasets/btchxktzyw/2  adresini ziyaret edebilirsiniz.