UNİKOP Üyesi Rektörlerden NEVÜ Rektörü Aktekin’e Ziyaret

25 Şubat 2021 1119
UNİKOP Üyesi Rektörlerden NEVÜ Rektörü Aktekin’e Ziyaret

KOP Bölgesi Üniversiteler Birliği (UNİKOP) üyesi Üniversite Rektörleri, UNİKOP 2021 Dönem Başkanı NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin’e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. 

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) ev sahipliğinde yapılan ‘2021 Yılı 1. Olağan Üst Kurul Toplantısı'na katılan Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Namık Ak ve KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Sade, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin’i makamında ziyaret etti. 

Ziyaretlerinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek Rektör Ak ve Rektör Sade’ye teşekkür eden Rektör Aktekin, üniversite ve şehir olarak KOP Bölgesi Üniversiteler Birliği (UNİKOP) dönem başkanlığının '2021 Yılı 1. Olağan Üst Kurul Toplantısı'na ev sahipliği yapmakla birlikte UNİKOP Üyesi Rektörlerinin teveccühü ile UNİKOP 2021 Dönem Başkanlığı görevine seçilmekten de büyük onur duyduğunu ifade etti.  

Rektör Aktekin ayrıca UNİKOP üyesi diğer üniversitelerle birlikte bundan sonrada başta eğitim – öğretim, araştırma ve geliştirme üzere bulundukları şehir ve bölgelerin sahip olduğu değerleriyle birlikte gelişip kalkınmasına öncü olacak önemli proje ve işbirliklerine birlikte imza atarak güzel ve başarılı çalışmalar yürüteceklerine inandığını söyledi.

Rektör Aktekin’e dönem başkanlığının hayırlı olması dileklerini ileten UNİKOP üyesi Rektör Ak ve Rektör Sade, ülkenin belirlediği hedefleri doğrultusunda üniversitelerin ve bulundukları bölgelerin kalkınmalarına yönelik yürütülecek her türlü çalışmalarda desteklerinin bundan sonra da artarak devam edeceğini ifade etti.

Rektörler ile üniversiteler arasında karşılıklı yapılabilecek ikili işbirlikleri üzerine de bir süre görüşerek istişarelerde bulunan Rektör Aktekin, ziyaret sonunda kendilerine Hâfız-ı Şirâzî’nın “Hâfız Divanı” kitabını hediye etti.