Nevşehir Belediye Başkanı Savran’dan NEVÜ Rektörü Aktekin’e Ziyaret

02 Mart 2021 1161
Nevşehir Belediye Başkanı Savran’dan NEVÜ Rektörü Aktekin’e Ziyaret

Nevşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin’e iade-i ziyarette bulundu.

Nevşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran’ı ziyaretlerinde karşılayarak makamında ağırlayan Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek kendilerine teşekkür etti. Eğitim ve öğretim ile birlikte her alanda şehir ile bütünleşen üniversite olarak yerel yönetimler ile de ikili işbirliklerine büyük önem verdiklerini belirten Rektör Aktekin, 2021 Dönem UNİKOP Başkanlığı görevini üstlenen Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi olarak şehrin ve bölgenin sahip olduğu değerleriyle gelişip büyümesine yönelik kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum kuruluşları ve özel sektör kuruluşları ile birlikte önemli proje ve çalışmalara hep birlikte imza atacaklarını söyledi.

Üniversitelerin eğitim – öğretimin yanı sıra bilimsel, kültürel, sosyal ve ekonomik anlamda bulundukları şehre önemli kazanımlar sağlayan birer eğitim kurumları olduklarını belirten Başkan Savran, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi’nin de şehir için en önemli kurumlar arasında yer aldığını söyledi. Rektör Aktekin’e UNİKOP Dönem Başkanlığı görevinin de hayırlı olması temennisini ileten Başkan Savran, Nevşehir Belediyesi olarak üniversite ile yürütmekte oldukları çalışmaların ve ikili işbirliklerinin bundan sonra da artarak devam edeceğini sözlerine ekledi.

Başkan Savran ile bir süre görüşen Rektör Aktekin, ayrıca kendilerine üniversite hakkında bilgi verdi.