NEVÜ’den “Vefatının 750. Yıl Dönümünde Hünkâr Hacı Bektaş Veli" Paneller Serisi-I

16 Mart 2021 1519
NEVÜ’den “Vefatının 750. Yıl Dönümünde Hünkâr Hacı Bektaş Veli" Paneller Serisi-I

Vefatının 750. yıl dönümünde "Hünkâr Hacı Bektaş Veli”yi anma programları kapsamında Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ)’ye bağlı Hacı Bektaş Veli Araştırma ve Uygulama Enstitüsü tarafından yıl boyunca düzenlenecek paneller serisinin ilki, 17 Mart 2021 çarşamba günü çevrim içi olarak gerçekleştirilecek.

Hünkâr Hacı Bektaş Veli’nin vefatının 750’nci yıldönümü olan 2021 yılının Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Kurumu (UNESCO) tarafından anma ve kutlama yıl dönümleri arasına alınmasının yanı sıra Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı'nın 2021 yılının "Hacı Bektaş Veli Yılı" olarak çeşitli etkinliklerle kutlanması kararına istinaden, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Hacı Bektaş Veli Araştırma ve Uygulama Enstitüsü tarafından "Hünkâr Hacı Bektaş Veli’nin Vefatının 750. Yıl Dönümü" başlığı adı altında yıl boyunca çevrim içi paneller serisi düzenlenecek.

Paneller serisinin ilki 17 Mart 2021 tarihinde İnönü Üniversitesi Alevilik Araştırmaları Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Mehmet Dönmez ve Hacı Bayram Veli Üniversitesi Türk Kültürü Açısından Hacı Bektaş-ı Veli Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Ahmet Taşğın’ın katılımıyla gerçekleştirilecek.

Panelde Prof. Dr. Mehmet Dönmez, “Hünkâr Hacı Bektaş Veli Eserlerinde Fert ve Toplum Anlayışı”, Prof. Dr. Ahmet Taşğın ise “Hünkâr Hacı Bektaş Veli Vasiyetnamesi: Her Ölüm Bir Nasihattir” üzerine konuşacak.

Oturum Kayıt Bağlantısı:bit.ly/3sosDss

NEVÜ’den “Vefatının 750. Yıl Dönümünde Hünkâr Hacı Bektaş Veli" Paneller Serisi-I