NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Aktekin'den NGC'ye Hayırlı Olsun Ziyareti

29 Mart 2021 1242
NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Aktekin'den NGC'ye Hayırlı Olsun Ziyareti

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, hafta sonunda yapılan olağan genel kurulda yeniden Nevşehir Gazeteciler Cemiyeti (NGC) Başkanı seçilen Bayram Ekici ve Yönetim Kuruluna hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Beraberinde NEVÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Hilmi Çolakoğlu ve NEVÜ Genel Sekreteri Nihat Çavuşoğlu ile birlikte Nevşehir Gazeteciler Cemiyeti (NGC) Başkanı Bayram Ekici'yi ziyaret eden NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, genel kurulun hayırlı olması temennisinde bulunarak Ekici ve yönetimine başarılar diledi. Aktekin ayrıca Nevşehir'de görev yapan gazetecilerin şehrin hassasiyetlerine uygun çalıştığını, bunun da şehir açısından önemli olduğunu kaydetti.

Basının yadsınamayacak derecede önemli olduğuna vurgu yapan Rektör Aktekin, “Basını bir şehirden, bir şehri de basından ayrı düşünemeyiz. Basın, etkinlik alanları ile dâhil oldukları kesimin kültürel dokusunu yansıtan, geçmişten bu yana tarihe yön veren, ülkelerin, şehirlerin belleği konumunda büyük bir öneme sahiptir. Entelektüel hayatın vazgeçilmez bir parçasıdır” dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Rektör Aktekin ve beraberindekilere teşekkür eden NGC Başkanı Ekici ise birlik olma konusunda şehirde güzel bir hava yakalandığını, bundan sonra da şehrin menfaatleri için çalışmaya devam edeceklerini belirtti.

Ekici, "Şehrimizde görev yapan meslektaşlarımız daima şehrin menfaatleri için çalışır. Bu doğrultuda da çalışmaya devam edeceğiz. Şehrimiz kazanırsa her kesim kazanır ve biz de bundan mutluluk duyarız." dedi.

NGC Yönetim Kurulu üyelerinden Selma Küçükgül, Alpaslan Körükcü ve Ahmet Korkmazer’in de hazır bulunduğu ziyarette kendileriyle bir süre görüşen Rektör Aktekin, ziyaret sonunda Başkan Ekici’ye farklı türde kitaplar hediye etti.

Daha sonra matbaayı gezerek incelemelerde bulunan Rektör Aktekin, gazetenin basım süreci hakkında bilgiler aldı.